Het laatste formule 1 nieuws

Lammers uit grote zorgen over Red Bull: "Er is veel meer aan de hand"

Lammers uit grote zorgen over Red Bull: “Er is veel meer aan de hand”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull Racing heeft in de Grand Prix van Turkije gemaximaliseerd, ondanks het hele weekend problemen te hebben gekend. Volgens Jan Lammers is er echter veel meer aan de hand bij het team: hij denkt dat ze zich grote zorgen moeten maken en dat ze zelfs achterom moeten kijken. Problemen bij Red Bull onderbelicht volgens Lammers

“Er is denk ik veel meer aan de hand” , begint de analist bij de NOS Formule 1 -podcast. “In de eerste plaats was Max blij dat het niet droog was, want in deze situatie had hij tenminste nog een beetje kans, anders was Hamilton waarschijnlijk makkelijker naar voren gekomen. Maar neem het allemaal eens onder de loep: We hadden gisteren een race onder natte omstandigheden waar je als rijder het verschil kan maken. Zelfs onder die omstandigheden kon hij het niet van Bottas winnen” , vertelt Lammers.

Hij denkt dan ook dat er een belangrijk punt onderbelicht is gebleven gedurende het weekend. “We zeggen wel dat Mercedes een stapje heeft gemaakt, maar het gaat veel verder. Een heleboel in de top tien hebben een stap gemaakt, behalve Red Bull. Red Bull is op het droge bijna voorbijgestreefd door AlphaTauri dit weekend” , vervolgt de oud Formule 1 -coureur. Lammers denkt dat Red Bull achterom moet kijken

“Mercedes heeft uiteraard een stap gemaakt ten opzichte van Red Bull, maar ik denk dat Red Bull zich veel meer zorgen moet maken dat ze straks niet het gevecht met Ferrari en AlphaTauri aan moeten gaan”, voegt hij eraan toe. “Kijk ook even hoe Alonso ging met zijn vijfde plaats, dus Renault zou zich met Alpine ook nog ermee kunnen gaan bemoeien.”

“Er is dus veel meer aan de hand dan dat Mercedes wat heeft gewonnen ten opzichte van Red Bull; nee, Red Bull is een van de weinigen die geen stappen heeft gemaakt vergeleken met de anderen. Ik denk dat ze echt de hand in eigen boezem moeten steken om te zien of ze nog wat kunnen vinden voor de rest van het jaar, want anders wordt het echt hard werken” , concludeert Lammers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers uit grote zorgen over Red Bull: “Er is veel meer aan de hand”