Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: "Verstappen en Hamilton kozen er beiden voor de crash niet te voorkomen"

Lammers: “Verstappen en Hamilton kozen er beiden voor de crash niet te voorkomen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1 -coureur Jan Lammers, die als sportief directeur van de Grand Prix van Nederland nog druk bezig is met de nasleep van dat zeer succesvolle evenement, hield zijn hart vast toen hij gisteren (zondag) Max Verstappen en Lewis Hamilton samen richting de eerste bocht zag gaan. vanaf dat moment zag hij de botsing al aankomen.

“Op dat moment heb je zoiets van ‘oh nee, blijf er niet tussen zitten, want dat gaat fout'”, zo roept Lammers in gesprek met RacingNews365 zijn eerste reactie in herinnering. “Mijn lezing nu is dat je twee rijders ziet die de crash hadden kunnen voorkomen, maar die er in het moment voor kozen om dat niet te doen.”

Die manier van handelen valt volgens Lammers vanuit het perspectief van zowel Verstappen als Hamilton te begrijpen, ze zullen immers hetzelfde gedacht hebben: “Het was een situatie waarin Verstappen dacht ‘als ik Lewis nu laat gaan, heb ik er verloren’, maar andersom ook.”

In zekere zin konden de coureurs ook niet anders dan afgaan op hun instincten, want het moment kwam zeer onverwacht, niet alleen voor de fans, maar ook voor de coureurs in kwestie zelf: “Wie had nou verwacht dat Verstappen met een pitstop van elf seconden en Hamilton met een pitstop van vier seconden elkaar net op het meest cruciale punt van het circuit tegen zouden komen? Normaal gesproken had dat niet kunnen gebeuren, maar dat dat nu wel zo is, heeft dan zo moeten zijn.”

Dat ze vervolgens allebei ‘te trots waren om op te geven’, zoals Lammers het omschrijft, vindt hij opmerkelijk, in het geval van Hamilton misschien nog wel meer dan in het geval van Verstappen.

“Verstappen nam het initiatief om in te halen. Dat betekent dat Max iets doet en dat Hamilton iets overkomt. In het geval van Hamilton verbaasde het me dat hij niet méér moeite deed om dat contact te voorkomen, want hij had de beste papieren om die race te winnen. Ook al was hij achter Max terechtgekomen, dan nog zag ik genoeg opties voor Hamilton om die race naar zich toe trekken.”

Dat men de crash met een split second […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: “Verstappen en Hamilton kozen er beiden voor de crash niet te voorkomen”