Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: "Vertrek Honda kan in het voordeel van Verstappen en Red Bull werken"

Lammers: “Vertrek Honda kan in het voordeel van Verstappen en Red Bull werken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Net zoals iedereen wacht op een deal tussen Mercedes en Lewis Hamilton, wacht iedereen ook op nieuws over Red Bull . Want met welke motoren gaat het team van Max Verstappen rijden als in 2022 Honda niet meer als officiële motorleverancier actief is in de Formule 1?

Red Bull is er met Honda al een tijd over uit dat het de motoren in 2022 overneemt en in eigen beheer in elkaar zet en onderhoudt, en ook de gewenste engine freeze lijkt er nu daadwerkelijk te gaan komen . Maar in de ogen van Jan Lammers is er nog een ander scenario rendabel, eentje waarbij Red Bull de motor wél zelf doorontwikkelt met een beetje hulp van Honda.

“Als Red Bull de fabriek en de running kosten overneemt, samen met een deel van het werknemersbestand, dan is dat voor beide partijen interessant. Red Bull kan dan die motor inzetten tegen misschien wel een gunstiger tarief dan wanneer men die motoren zou leasen, terwijl Honda bijna geen kosten meer maakt en toch de aansluiting houdt met de ontwikkelingen in de Formule 1.”

Dat gezegd hebbende sluit Lammers in gesprek met RacingNews365 niet uit dat Red Bull en daarmee ook Max Verstappen er zelfs op vooruitgaan ten opzichte van de jaren waarin men met met fabrieksmotoren reed: “Als je over dezelfde skills en budgetten beschikt, is het soms een voordeel om een privé-organisatie te zijn. Een fabrikant is immers vaak veel minder flexibel. Dat is vaak een veel logger apparaat.”

Lammers legt uit dat een partij waar in naam geen grote autofabrikant aan hangt veel meer risico kan nemen: “Als fabrikant heb je natuurlijk ook te maken met een zekere moraal. Ze hebben ook te maken met gevoelige thema’s als duurzaamheid, veiligheid en het imago van het merk. Zo kunnen ze vaak minder ver gaan met het nemen van risico’s op het moment dat de betrouwbaarheid op het spel staat. Niet voor niets gaat Renault, dat ook met de betrouwbaarheid heeft geworsteld, nu verder als Alpine.”

‘Risico’s’: het is een woord dat Red Bull-adviseur Helmut Marko al vaak in de mond nam als het ging over de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: “Vertrek Honda kan in het voordeel van Verstappen en Red Bull werken”