Het laatste formule 1 nieuws

Lammers vreest niet voor 'aanpakkers' Red Bull: "Er zal nog iets te regelen zijn"

Lammers vreest niet voor ‘aanpakkers’ Red Bull: “Er zal nog iets te regelen zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week vernam RacingNews365 van hooggeplaatste bronnen binnen Red Bull dat het op handen zijnde akkoord over een engine freeze opeens ver weg leek te zijn. De goodwill van de concurrenten om Red Bull tegemoet te komen, zou van de enige op de andere dag sterk zijn afgenomen.

Het maakt dat het team van Max Verstappen nog altijd niet duidelijk heeft met welke motoren ze in 2022 gaan rijden. De Honda-motor is de eerste keuze, maar om die onder een nieuwe naam over te nemen en zonder doorontwikkelen te kunnen runnen, is Red Bull afhankelijk van een engine freeze.

Jan Lammers maakt zich nog geen zorgen over de situatie en gelooft geen moment dat Red Bull dat wel zou doen: “Dat zit niet in het DNA van Red Bull. Dat zijn oplossers en aanpakkers”, aldus de de voormalig Formule 1 -coureur in gesprek met RacingNews365 .

“Ik denk dat er door de situatie zich de gelegenheid voordoet voor andere motorenbouwers, dus ik denk dat er op één of andere manier nog wel een oplossing voorhanden is. Ik zie nog een heleboel mogelijkheden.”

Gevraagd of hij daadwerkelijk gelooft dat Red Bull in zee kan gaan met een andere partij, benadrukt Lammers dat hij zich meerdere scenario’s kan voorstellen: “Ik heb daar niet de juiste informatie over om daar echt iets over te zeggen”, waarna hij aangeeft wat hij nog steeds het meest logische scenario zou vinden, waarbij een engine freeze misschien niet eens nodig zou zijn.

“Als Red Bull gewoon de running kosten van de motorenfabriek overneemt met een bepaalde kern van het personeel, dan zou dat heel veel waarde hebben voor Honda, omdat zij aansluiting houden met de laatste ontwikkelingen (in de Formule 1, red.), terwijl het bijna kostendekkend zou zijn voor hen. Voor Red Bull kan dat bovendien misschien voordeliger zijn dan het leasen van een motor. En ze kunnen misschien een tweede team van motoren voorzien.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers vreest niet voor ‘aanpakkers’ Red Bull: “Er zal nog iets te regelen zijn”