Het laatste formule 1 nieuws

Lando Norris bij presentatie MCL35M: "Volgende stap zetten naar overwinningen"

Lando Norris bij presentatie MCL35M: “Volgende stap zetten naar overwinningen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris begint dit jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en vindt dat hij klaar is voor de volgende fase van zijn carrière. De 21-jarige Brit wil dit jaar meer verantwoordelijkheid gaan nemen en laten zien dat hij gegroeid is. Daarnaast krijgt hij met Daniel Ricciardo een meer ervaren teamgenoot, wat Norris naar een nog hoger niveau moet stuwen. “Ik ga het seizoen niet echt anders benaderen, maar ik moet meer de leidersrol op me nemen”, aldus Norris bij de presentatie van de MCL35M. “Ik heb meer ervaring en moet meer verantwoordelijkheid nemen. Ik weet beter hoe ik mezelf binnen het team kan bewegen en wat ik wel en niet moet doen. Ik weet ook beter wat er van me verwacht wordt.”

McLaren rijdt dit jaar voor het eerst in lange tijd weer met Mercedes-motoren. Dat moet het team uit Woking meer snelheid opleveren. “Ik weet nog niet wat ik ervan moet verwachten. Wat ik wel weet, is dat ik veel kan leren van mijn nieuwe teamgenoot. Daniel heeft veel ervaring en weet wat het is om races te winnen. Het zal zeker anders zijn dan de afgelopen twee seizoenen met Carlos. Iedereen is anders en we moeten elkaar nog beter leren kennen.”

Norris geniet van de ontwikkelingen binnen McLaren. “Toen ik 5 jaar geleden binnenkwam, was de sfeer en mentaliteit niet dood, maar ook niet top. Nu is dat veel beter en willen we de laatste stap zetten. En dat is de weg richten het winnen van races. Dat is natuurlijk mooi om te zien. We zijn klaar voor de volgende stap en willen mee gaan strijden om overwinningen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lando Norris bij presentatie MCL35M: “Volgende stap zetten naar overwinningen”