Het laatste formule 1 nieuws

Lando Norris over aanpak 2021: "Het zit nu echt in de details"

Lando Norris over aanpak 2021: “Het zit nu echt in de details”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© McLaren MCL35M | Lando Norris in zijn nieuwe outfit (2021) Nu Lando Norris zijn derde Formule 1 -seizoen ingaat zal hij niet meer onder de ‘rookies’ van het veld vallen en zal de pers ook kritischer naar hem gaan kijken. Gevraagd door MotorsportZ of dat invloed heeft op hoe hij de sport benaderd? Antwoord hij dat hij elk seizoen anders benaderd. Vorig jaar is zijn benadering het meest veranderd. “Het is seizoen is altijd uniek, alles is anders en alles is nieuw. De hele omgeving is nieuw, maar dat veranderd jaar op jaar. Maar tijdens mijn tweede seizoen de manier waarop ik de sport benader wel het meest veranderd”, aldus Norris.

Nadat Norris afgelopen maand vertelde dat een meer serieuzere social media strategie hem wellicht heeft geholpen in 2020 denkt hij dat er op andere vlakken ook nog verbetering te vinden is. The devil is in the detail, aldus Lando Norris Nu gaat het allemaal in de details zitten, de ruwe stukjes polijsten. Maar volgens de 21-jarige Brit veranderen die details jaar op jaar en is de een toch net iets belangrijker dan de ander. “Het zit nu echt in de details. Het een is groter dan het andere. Ik geef alles en werk zo hard als mogelijk om een betere coureur te worden. Ik probeer altijd zo hoog mogelijk te kwalificeren en te finishen.”

Norris benadrukt wel dat hij wat meer waarde aan zijn prestaties moet hechten. “Het maakt mij niet uit welke sessie het is, ik wil altijd alles eruit halen, dat is hoe ik ben, het is mijn karakter. Als ik dat niet doe ben ik over het algemeen niet echt vrolijk, dan ben ik erg teleurgesteld in mezelf. Want ik weet wat ik wel en niet kan. Vaak heb ik het gevoel dat ik onder presteer en dat ik er niet alles heb uitgehaald wat er in zat. Ik moet mijn prestaties meer waarderen.”

Van zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo zegt Norris nog veel te kunnen leren. Maar Ricciardo denkt op zijn beurt, ook al heeft hij er al elf jaar opzitten in de Formule 1, dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lando Norris over aanpak 2021: “Het zit nu echt in de details”