Het laatste formule 1 nieuws

Lando Norris verwacht frisse ideeën van Daniel Ricciardo: "Samenwerken met een racewinnaar"

Lando Norris verwacht frisse ideeën van Daniel Ricciardo: “Samenwerken met een racewinnaar”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lando Norris krijgt dit jaar met Daniel Ricciardo een nieuwe teamgenoot bij McLaren. De 31-jarige Australiër is de opvolger van Carlos Sainz, die naar Ferrari (VIDEO) is verhuist en heeft overduidelijk meer ervaring in de Formule 1 dan de Spanjaard. Niet alleen heeft Ricciardo meer F1-jaren achter zijn naam staan, hij heeft bij Red Bull ook zeven races gewonnen. Norris verwacht veel van de nieuwe samenwerking. “Ik verwacht er veel van, Daniel zal op veel punten een ander perspectief brengen”, zegt Norris in gesprek met het Engelse Autosport. “Ik weet zeker dat hij sommige dezelfde opmerkingen als Carlos zal maken. Carlos reed eerder ook voor Renault en waarschijnlijk zijn veel eigenschappen vergelijkbaar. Carlos vergeleek de McLaren veel met de Renault waar hij eerder in reed en hoe zijn oude teams in bepaalde situaties reageerde.”

Norris geeft aan veel van Sainz geleerd te hebben, maar verwacht op dat punt veel van de nieuwe samenwerking met Ricciardo. “Daniel heeft lang bij Red Bull gereden en weet wat ervoor nodig is om races te winnen. Dat is iets dat Carlos nog niet voor elkaar heeft gekregen.”

“Daniel zal frisse ideeën inbrengen en het team verder naar voren helpen. Ik vind hem een goede coureur. Voor mij is het mooi om een andere teamgenoot te hebben. Daar kan ik weer andere dingen van leren. Ik ga nu samenwerken met een racewinnaar en ik hoor mensen zeggen dat Daniel één van de beste coureurs op de grid is. Dat maakt het een goede kans voor mij om mezelf met hem te meten .”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lando Norris verwacht frisse ideeën van Daniel Ricciardo: “Samenwerken met een racewinnaar”