Het laatste formule 1 nieuws

Larry ten Voorde zet zegereeks Porsche Mobil 1 Supercup voort

Larry ten Voorde zet zegereeks Porsche Mobil 1 Supercup voort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na zijn overwinning bij de seizoensstart op het stratencircuit van Monte Carlo heeft Larry ten Voorde ook de tweede wedstrijd van de Porsche Mobil 1 Supercup op zijn naam geschreven. Op de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg beleefde de coureur van Team GP Elite een vrijwel perfect weekeinde met de pole-position en een onbedreigde start-finishzege. Ook Max van Splunteren reed een sterke wedstrijd, die hij als vijfde afsloot. Met zijn succes in Oostenrijk vergrootte Ten Voorde zijn voorsprong als leider in de kampioenschapsstand.

Van tevoren had Larry ten Voorde al aangekondigd dat hij iets goed te maken had op de Red Bull Ring, want in de Porsche Mobil 1 Supercup had hij er nog niet eerder gewonnen en in de Duitse Carrera Cup dateerde zijn meest recente overwinning op het Oostenrijkse circuit ook alweer uit 2019. Zo kwam hij extra gemotiveerd naar het circuit in de bergen van de deelstaat Steiermark, zeker nadat hij een week eerder op Monza beide wedstrijden van de Duitse Carrera Cup op zijn naam had weten te schrijven.

Op vrijdagavond werd de vrije training op de Red Bull Ring verreden bij wisselende weersomstandigheden: de eerste helft van de sessie was het nog droog, daarna zette de regen in, maar in beide condities deden de Nederlandse rijders in het veld het goed. Ten Voorde zorgde met de tweede tijd voor de beste klassering. “De auto voelde heel sterk aan, zo’n goed gevoel heb ik op dit circuit nog niet eerder gehad”, zei hij. “Ik heb dan ook volop vertrouwen voor de rest van het weekeinde.” Max van Splunteren en Jesse van Kuijk reden respectievelijk als vierde en negende ook in de top tien, terwijl Daan van Kuijk op de elfde en Lucas Groeneveld op de 13 e plaats op korte afstand volgden. Het vertrouwen van Ten Voorde werd daags erna tijdens de kwalificatie bevestigd, want hier wist de coureur uit Boekelo de beste startplaats voor zich op te eisen. Max van Splunteren kwam ook sterk voor de dag met de zesde tijd, een positie op de derde startrij. Daan en Jesse van Kuijk kwamen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Larry ten Voorde zet zegereeks Porsche Mobil 1 Supercup voort