Het laatste formule 1 nieuws

Lawrence Stroll: "Niemand zou aan Lance twijfelen als hij mijn zoon niet was"

Lawrence Stroll: “Niemand zou aan Lance twijfelen als hij mijn zoon niet was”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll kwam in 2017 op zeer jonge leeftijd de Formule 1 in. Als 18-jarige jongen mocht hij na verschillende successen in de juniorcategorieën opdraven bij Williams, dat in ruil daarvoor een rijkelijke vergoeding kreeg van Lawrence Stroll, de vader van Lance. Lawrence Stroll is een Canadese zakenman wiens vermogen wordt geschat op ruim tweeënhalf miljard dollar en door de jaren heen schroomde hij het niet om een handvol extra dollars uit te geven aan de racecarrière van zijn zoon.

Na twee seizoenen bij Williams maakte de jonge Canadees begin 2019 de overstap naar Racing Point, dat in de zomer voorafgaand aan dat seizoen was gekocht door Lawrence Stroll. Daar begint hij dit jaar aan zijn derde seizoen bij de renstal, dat vanaf heden Aston Martin heet. RacingNews365 sprak exclusief met Lawrence Stroll en legde hem de vraag voor: waarom verdient Lance het Aston Martin-stoeltje naast Sebastian Vettel ?

“Als je naar de prestaties kijkt die hij gedurende zijn loopbaan heeft neergezet”, zo begint de 61-jarige Canadees zijn verhaal. “Hij werd Formule 3-kampioen en brak toen elk record, maar ook als je kijkt naar zijn poleposition in Turkije vorig jaar, in natte omstandigheden. Iedereen weet dat de auto in zulke omstandigheden niet meer de doorslag geeft, maar dat het volledig in de handen van de coureur ligt.”

Volgens Stroll senior zegt die poleposition, in 2020 de enige van een coureur die niet voor Mercedes of Red Bull reed, heel veel over het kunnen van zijn zoon. “Dat hij in Turkije de poleposition wist te veroveren, spreekt boekdelen. Hij lag tijdens de race vervolgens zo’n dertig ronden aan de leiding op zo’n twintig seconden voor de rest. Dat spreekt boekdelen, net als zijn twee podiumplaatsen in 2020.”

Misschien had Stroll behalve die poleposition ook wel een racewinnaar moeten zijn aan het einde van het vorige seizoen. “Hij had zelfs kunnen en misschien wel moeten winnen in Monza, zij het niet dat hij bij de herstart op de vuile kant van de baan stond”, zo redeneert Lawrence. “Daardoor had hij veel wheelspin, maar toch vocht hij zich terug tot het podium.”

Als hij mijn zoon niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lawrence Stroll: “Niemand zou aan Lance twijfelen als hij mijn zoon niet was”