Het laatste formule 1 nieuws

Lawrence Stroll vindt Lance Stroll ontzettend goed

Lawrence Stroll vindt Lance Stroll ontzettend goed

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lawrence Stroll is goed te spreken over Lance Stroll.

De familie Stroll heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in de Formule 1. Pater familias Lawrence Stroll heeft een enorm warenhuis met geld verzameld in zijn leven. Dat is een eigenschap waardoor je in de F1 paddock altijd welkom bent . Zeker als je niet bang bent om de centjes ook nog eens te laten rollen. En dat is Lawrence allerminst.

Dat alles heeft te maken met zoon Lance Stroll. De guitige Canadees wordt al sinds zijn jeugd klaargestoomd om een groot F1 coureur te worden. Aan de juiste contacten en het beste materiaal was er nooit gebrek. Als vermaard Ferrari-verzamelaar was het voor pa Lawrence vermoedelijk eenvoudig om voor Lance een voetje tussen de deur van de Ferrari Driver Academy te steken. Op 11-jarige leeftijd tekende de jonge Lance al een contract bij de Scuderia. Hij was daarmee de jongste coureur ooit die een deal met een F1 team tekende.

Later won Stroll met topteam Prema de titel in het Italiaans F4 kampioenschap (2014) en de titel in het Europees F3 kampioenschap (2016). Ten tijde van die laatste prestatie had Stroll zijn plekje bij Ferrari al ingeleverd voor een testrol bij Williams. Naar verluidt betaalde vader Lawrence tachtig miljoen Dollar aan het team uit Grove om privé tests te organiseren voor de jonge Lance. Gelukkig dus maar dat die test wel in een racezitje resulteerden. In 2017 werd Lance Vance Dance na Max Verstappen de jongste F1 coureur toen hij zijn debuut voor Williams maakte in de Grand Prix van Australië.

Williams zakte echter steeds verder weg in de jaren die volgden, waardoor Lance ook niet meer kon shinen. Gelukkig bood geld wederom de uitkomst. Lawrence wilde aanvankelijk naar verluidt maar meteen topteam Mercedes kopen. Maar toen dat niet doorging, werd het Force India, omgedoopt tot Racing Point. Het had vorig jaar echter bijna net zo goed Mercedes kunnen zijn, want door de connecties van Stroll was de RP20 feitelijk een Mercedes W10. Racing Point had een goed jaar en Lance zag voor het eerst sinds de bizarre Grand Prix van […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lawrence Stroll vindt Lance Stroll ontzettend goed