Het laatste formule 1 nieuws

Lawrence Stroll: ‘Williams-jaren waren een marteling voor Lance’

Lawrence Stroll: ‘Williams-jaren waren een marteling voor Lance’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lance Stroll is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule 1 . De Canadees maakte zijn debuut in 2017 bij Williams en stapte twee jaar later over naar Racing Point, het team dat zijn vader Lawrence Stroll overnam en omdoopte tot Aston Martin . Marteling bij Williams

Stroll kwam de Formule 1 in via de Toyota Racing Series (2015) en de Formule 3 (2016) waar hij in beide raceklassen kampioen werd. Zijn eerste jaar bij Williams verloopt redelijk goed met een twaalfde plek in het kampioenschap, vooral te danken aan een derde plek in de tumultueuze Grand Prix van Azerbeidzjan. In zijn tweede seizoen wordt hij slechts achttiende in het kampioenschap.

In de Beyond the Grid -podcast laat Lawrence Stroll zich uit over de eerste jaren in de Formule 1 van zijn zoon. “De twee jaar bij Williams waren een marteling” , laat Lawrence Stroll zijn mening duidelijk weten. “Als je gewend bent om te winnen in de vorige klassen, en dan eindig je slechts als achttiende, is dat moeilijk te verteren.” Competitieve auto voor Stroll

Volgens Stroll senior moest Stroll dan ook weg bij Williams. “Het was dus best belangrijk dat we Lance de kans gaven om met een meer competitieve auto te rijden en dat is met Racing Point vanaf 2019 gelukt.” Dat lukt vooral in 2020 waarin Stroll elfde wordt in het kampioenschap met twee podiumplaatsen.

Volgens Lawrence Stroll had er voor Lance in 2020 nog veel meer ingezeten. “Na de Grand Prix van Italië stond hij op de vierde plek in het kampioenschap, maar toen kwam de klapband in Mugello, gevolgd door een paar aanrijdingen met andere coureurs. Hij was gewoon kansloos.” Dit seizoen verloopt vooralsnog ook nog op rolletjes voor de jonge Stroll. Met 26 punten staat hij op de dertiende plek in het kampioenschap, vlak achter teamgenoot Sebastian Vettel .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lawrence Stroll: ‘Williams-jaren waren een marteling voor Lance’