Het laatste formule 1 nieuws

Leclerc: ‘Hoop dat Mick Schumacher zich aansluit bij Ferrari’

Leclerc: ‘Hoop dat Mick Schumacher zich aansluit bij Ferrari’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

,,Waarom niet?”, reageert de 23-jarige Monegask als hem de vraag wordt voorgelegd. ,,Natuurlijk, uiteindelijk ben ik niet degene die de beslissingen neemt. Maar ik zou zeker willen dat hij zich bij Ferrari aansluit.” Mick Schumacher mag hopen op F1-debuut bij Haas: ‘Zou eer zijn voor ons team’

Leclerc zegt de ontwikkeling van Schumacher op de voet te volgen. ,,Hij is een geweldige coureur, en ik hoop dat we hem volgend jaar in de Formule 1 zien.” Mick’s vader Michael won vijf van zijn zeven titels bij Ferrari.

Recentelijk sprak ook Günther Steiner, baas van F1-team Haas, openlijk uit dat Mick Schumacher ook bij hem meer dan welkom is. Haas is net als Alfa Romeo technisch partner van Ferrari, waar de 21-jarige Schumacher onderdeel is van het opleidingsprogramma. De jonge Duitser leidt in het klassement van de Formule 2. Hij heeft 22 punten voorsprong op de Brit Callum Ilott met nog vier races te gaan.

Schumacher zal volgend seizoen in ieder geval nog niet aan de zijde van Leclerc rijden. Het stoeltje van de vertrekkende Sebastian Vettel wordt overgenomen door Carlos Sainz.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Leclerc: ‘Hoop dat Mick Schumacher zich aansluit bij Ferrari’