Het laatste formule 1 nieuws

Leclerc krijgt dezelfde vraag als Verstappen: 'Ik ga dat niet veranderen'

Leclerc krijgt dezelfde vraag als Verstappen: ‘Ik ga dat niet veranderen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Charles Leclerc is de Grand Prix van Monaco 2021 er één om snel te vergeten. Met een pole leek een droom uit te komen in zijn eigen land, maar op zondag kon hij niet van start gaan. De Monegask zal echter niks anders doen in het vervolg.

Leclerc had tot nu toe nog nooit zijn thuisrace gefinisht in zijn carrière, na al uitvalbeurten in de Formule 2 en ook in de Formule 1 . De Monegask begon zijn weekend nu ook met pech in de eerste vrije training, maar herstelde heel snel. In de tweede en derde vrije training was Leclerc heel snel, en in de kwalificatie deed Charles mee voor pole.

Na de eerste runs in Q3 had Leclerc de pole in handen, maar in de tweede run ging het mis. De Ferrari-coureur nam de bocht net iets te krap, raakte de muur en eindigde daardoor in de volgende muur bij het zwembad. Einde kwalificatie, en uiteindelijk ook einde Grand Prix. Leclerc zou echter niks anders doen. Leclerc gaat niks veranderen

‘’Ik ging ervoor en dat is uiteindelijk mijn kracht. Soms zorgt dat ervoor dat ik zo goed ben in de kwalificatie, maar het is ook de reden van mijn fout. Dit zal echter niet mijn aanpak veranderen, want ik moest er wel voor gaan’’, zegt Leclerc volgens F1i.com , waarmee hij vragen beantwoordt die Max Verstappen ook erg bekend voor zullen komen.

‘’Als er één moment was waar ik echt moest pushen, dan was het wel Q3 in Monaco, dat hoort er gewoon bij. Je leert hier altijd van, maar ik kan niet de boos zijn op mijzelf dat ik hier een risico nam’’, besluit de tweevoudig racewinnaar in de F1.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Leclerc krijgt dezelfde vraag als Verstappen: ‘Ik ga dat niet veranderen’