Het laatste formule 1 nieuws

Leclerc spreekt zich uit tegen mogelijk salarisplafond: "Ik ben het er niet mee eens"

Leclerc spreekt zich uit tegen mogelijk salarisplafond: “Ik ben het er niet mee eens”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mogelijk invoering salarisplafond Charles Leclerc zit niet te wachten op de mogelijke invoering van een salarisplafond in de Formule 1. De Monegask spreekt zich openlijk uit tegen een maximum op het gebied van salaris en kondigt aan in gesprek te gaan met de FIA. Het invoeren van sprintraces kan wel rekenen op steun van Leclerc.

De Formule 1 voerde onlangs al een budgetplafond in dat ervoor zorgt dat teams maximaal 145 miljoen dollar uit mogen geven per seizoen. Ook op het gebied van salarissen voor coureurs en het personeel van teams wordt er wellicht een maximum ingevoerd in de koningsklasse van de autosport. Momenteel zou er gesproken over een mogelijk maximum van dertig miljoen dollar per team.

Artikel gaat verder onder video Leclerc zit niet te wachten op salarisplafond

Mocht er daadwerkelijk zo’n salarisplafond komen, dan zou een aantal coureurs daar hard door geraakt kunnen worden. Leclerc behoort met zijn miljoenensalaris bij Ferrari (naar verluidt bijna 10 miljoen euro) tot de best betaalde coureurs in de F1 en de Monegask zit dan ook niet te wachten op een beperking op het gebied van salarissen. “Ik ben het niet eens met het salarisplafond. We zullen erover gaan praten met de FIA en andere mensen die dat soort beslissingen maken”, reageert Leclerc tegenover Sky Italia . Sprintraces in F1

Een andere ontwikkeling in de Formule 1 wordt wel gesteund door Leclerc. De aanstaande invoering van sprintraces in de sport ziet hij namelijk wel zitten. “Ik denk dat het een goed idee is. Het wordt leuk om ze uit te proberen, om te zien of ze werken of niet”, zegt Leclerc, die één aspect zwaar laat wegen in zijn stadpunt. “Het belangrijkste voor mij is dat de belangrijkheid van de race op zondag behouden blijft. Met de sprintrace op zaterdag verliest de race op zondag geen waarde en hebben we een extra kans om te racen”, aldus de Ferrari-coureur. Wat vind jij van een salarisplafond?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Leclerc spreekt zich uit tegen mogelijk salarisplafond: “Ik ben het er niet mee eens”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden