Het laatste formule 1 nieuws

Leclerc verklapt 'geheim' wapen Ferrari: "Maakt andere teams altijd jaloers"

Leclerc verklapt ‘geheim’ wapen Ferrari: “Maakt andere teams altijd jaloers”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari moet van ver, zo niet heel ver komen. 2020 was in alle opzichten een jaar om snel te vergeten, maar een snelle fiks om direct terug te keren aan de top van de Formule 1 bestaat nu eenmaal niet. En dus kan het team hooguit het chassis en de motor mondjesmaat verbeteren, terwijl Ferrari ondertussen leunt op een misschien nog wel veel krachtiger wapen, dat is althans als we Charles Leclerc moeten geloven.

“We willen er altijd alles aan doen om de beste zijn”, zo legt hij uit in gesprek met DLui Magazine . “We hebben dit jaar een grote stap voorwaarts gemaakt, maar wonderen kunnen we niet beloven. We hebben onze motor en ons chassis verbeterd, maar we moeten vooral ook geduld hebben.”

En in de tussentijd hoopt Leclerc te kunnen leunen op het krachtigste wapen dat Ferrari in huis zou hebben: “Ik weet iets dat de concurrentie niet heeft, maar wij wel”, klinkt het geheimzinnig: “Dat zijn onze tifosi. We hebben over hele wereld miljoenen rode fans, Ferrari geeft hen echt een geweldig gevoel. Dat is iets dat alle andere teams en tegenstanders op de Formule 1-grid altijd jaloers zal maken.” Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Leclerc verklapt ‘geheim’ wapen Ferrari: “Maakt andere teams altijd jaloers”