Het laatste formule 1 nieuws

Leclerc ziet snelheid Ferrari in Monaco als eenmalige uitschieter

Leclerc ziet snelheid Ferrari in Monaco als eenmalige uitschieter

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ferrari-coureur Charles Leclerc vermoedt dat het ijzersterke optreden van zijn team in Monaco een eenmalig iets was. Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan verwacht hij dat Ferrari terugkeert in de realiteit.

Twee weken geleden baarde pakte in de race zijn eerste podiumplaats voor de Scuderia door tweede te worden. Het langzame circuit door het prinsdom is echter een omloop met bijzondere eigenschappen en daar is Leclerc zich van bewust. Hoewel er in Azerbeidzjan opnieuw op een stratencircuit met langzame bochten wordt geracet, denkt de Monegask dat een herhaling van Monaco uitblijft. Meer Formule 1-nieuws:

Norris: “Ik kan de auto niet besturen zoals ik het wil” Bottas verrast door suggestie Mercedes over pitstop Monaco

“Ik denk dat we nu weer terugkeren in de realiteit. Monaco was eenmalig”, vertelde hij tijdens de persconferentie in Baku. “We streden voor de overwinning, dat was ongelooflijk en heel goed voor de motivatie van iedereen. Maar nu, met lange rechte stukken en over het algemeen hogere snelheden ondanks de vele langzame bochten, geloof ik dat we teruggaan naar de competitiviteit die we voor de races in Monaco hadden.” Tegelijkertijd wil Leclerc niet helemaal uitsluiten dat er later in het jaar nog een herhaling volgt van de sterke prestaties in Monaco. “Als we kijken naar de kalender, dan is Singapore waarschijnlijk de race die het meeste op Monaco kan lijken. Ik weet echter niet of we dan net zo competitief zijn. De omstandigheden zijn heel anders, het is er heel vochtig en een stuk warmer. Maar als je kijkt naar de eigenschappen van de baan, dan komt Singapore het dichtste in de buurt van Monaco.”

Na een moeilijk 2020 lijkt Ferrari in 2021 weer omhoog te krabbelen met Monaco als belangrijkste bewijsstuk. Hoewel Leclerc verwacht dat die prestaties niet direct geëvenaard gaan worden in de komende races, put hij toch vertrouwen uit de balans van de SF21 in langzame bochten. “Zelfs met de hoeveelheid aero die we nu op de auto hebben, is het vrij krachtig. In de langzame bochten is het een combinatie van chassis en aero die het best goed maakt. De balans is ook best […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Leclerc ziet snelheid Ferrari in Monaco als eenmalige uitschieter