Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton "behoorlijk woedend" na crash Max Verstappen

Lewis Hamilton “behoorlijk woedend” na crash Max Verstappen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton was “behoorlijk woedend” na de aanrijding met Max Verstappen tijdens de Britse Grand Prix. De Nederlander vloog op hoge snelheid van de baan en kreeg een klap van maarliefst 51G te verduren.

Hamilton won de race en maakte in een klap bijna de gehele achterstand in de WK-stand goed. Achtbaan aan emoties

Hamilton zei kort na de race in gesprek met Sky Sports F1 : “Wat een achtbaan aan emoties. Een behoorlijke hoop woede na de aanrijding met Max. Ik vind gewoon dat hij niet zo agressief hoeft te rijden zoals hij is. We gaan richting de zesde bocht en hij ramt gewoon mijn wielen, weet je. Maar het is cool, want het is gaaf om grote Formule 1-coureurs elkaars wielen te zien raken op het rechte stuk en alles. Ik geloof best wel dat het er gaaf uitziet verder, maar ik probeerde om hem ruimte te geven. Ik was behoorlijk ver aan de binnenkant van de negende bocht, maar niemand van ons tweeën deinsde terug, en dit was het eindresultaat.” “Nooit de schuld van één persoon”

Hamilton ontving een tijdstraf van tien seconden. “Ik nam de penalty, maar het is nooit de schuld van één persoon. Het is altijd een balans van de twee. Ik voel nu niets, ik kanaliseer het nu vooral tot het feit dat het mijn manier van rijden is. Ik ben vooral zó trots dat ik het op mijn eigen manier gedaan voor mijn eigen publiek.”

Natalie Pinkham van Sky Sports F1 vertelt vervolgens dat volgens haar begrijpelijkerwijs de emoties hoog oplopen bij Red Bull-teambaas Christian Horner , omdat zijn coureur Max Verstappen op dat moment in het ziekenhuis is voor medische checks. Lewis Hamilton zegt daarop dat hij niet wist dat Verstappen naar het ziekenhuis was gevlogen. De presentatrice stelt dat het natuurlijk nooit de uitkomst is waarop je zou moeten willen racen, Hamilton beaamt dat direct. Pinkham wil weten of het glans afneemt van de overwinning van Hamilton. “Er is genoeg ruimte op de baan”

Hamilton: “Eerlijk gezegd, nee dat doet het niet. Dit is racing, natuurlijk zou ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton “behoorlijk woedend” na crash Max Verstappen