Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton, de beste coureur van zijn generatie

Lewis Hamilton, de beste coureur van zijn generatie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton viert in Istanbul zijn zevende wereldtitel. Niet of hij de wereldtitel in de Formule 1 zou behalen, maar wanneer – dat was dit seizoen al snel de vraag. Zo dominant was Lewis Hamilton. En zondag was het dan zo ver. De 35-jarige Britse coureur won de Grote Prijs van Turkije en verzekerde zich – met nog drie races te gaan – van de zevende wereldtitel in zijn carrière: een evenaring van het record van de Duitse racelegende Michael Schumacher.

„Dit is voor alle kinderen die dromen van het onmogelijke: jullie kunnen het”, zei Hamilton over de boordradio, nadat hij in Istanbul zijn 94ste grand prix had gewonnen. De Brit, in 2008 voor het eerst wereldkampioen, verwees naar de wereldtitels van Schumacher, wiens record van 91 GP-zeges hij dit jaar verbrak. „Ik heb er altijd van gedroomd. Wat ik nu heb gepresteerd, overtreft mijn dromen. Zeven titels is onvoorstelbaar.”

Lees ook: Heeft de beste coureur gewoon de snelste auto in de Formule 1?

Hamilton liet niet na zijn team te bedanken. Sinds 2013 rijdt hij voor Mercedes, waarmee hij zesmaal wereldkampioen werd en dat hem ook dit seizoen weer de snelste wagen van het hele veld bezorgde. „De reis die ik met de jongens van de fabriek heb afgelegd, is fenomenaal. Het lijkt alsof er geen einde komt aan wat wij met zijn allen presteren. Ik heb het gevoel alsof ik nog maar net ben begonnen. Fysiek voel ik me beresterk.”

Hamilton won op het circuit van Istanbul zijn tiende grand prix van dit jaar, al was hij bepaald niet als favoriet voor de overwinning gestart. Hij begon vanaf de zesde plaats en moest in de beginfase genoegen nemen met een plek achter Sebastian Vettel (Ferrari). „Ik kwam hem maar niet voorbij en even dacht ik dat de race me door de vingers zou glippen. Maar ik bleef erin geloven dat ik op een bepaald moment snelheid kon maken. En dat gebeurde”, zei Hamilton.

Vettel finishte als derde in Istanbul en had na afloop alle lof voor Hamilton, die erin was geslaagd zijn auto op het spekgladde circuit onder controle te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton, de beste coureur van zijn generatie

Bochten Bahrein beter beveiligd

Bochten Bahrein beter beveiligd

De Formule 1 heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor de GP van Sakhir, zondag in Bahrein. Afgelopen zondag crashte op dat circuit de