Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton domineert GP van Stiermarken, beide Ferrari’s rijden elkaar opnieuw uit de race

Lewis Hamilton domineert GP van Stiermarken, beide Ferrari’s rijden elkaar opnieuw uit de race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: REUTERS Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zijn eerste zege van het ingekorte Formule 1-seizoen beet. De wereldkampioen vertrok vanaf pole in de GP van Stiermarken en kwam nooit echt in de problemen. Valtteri Bottas (Mercedes) maakte er een dubbelzege van na een laat inhaalmanoeuvre op Max Verstappen, die als derde man mee mocht op het podium. Bottas blijft WK-leider.

LEES OOK. Opnieuw verdeeld statement van F1-rijders tegen racisme: niet iedereen knielt met Lewis Hamilton

Het Formule 1-veld bevond zich voor de tweede keer in één week tijd op de Red Bull Ring voor een officiële Grote Prijs. Dit keer niet de Grand Prix van Oostenrijk, maar wel de Grand Prix van Stiermarken: een unicum in de sport. Vorige week leverde de race op de Ring alvast flink wat spektakel op en zondag gingen de piloten aanvankelijk gewoon op dat gewoon verder, want al in de eerste ronde ging het stevig mis.

Uitgerekend de twee wagens van Ferrari, het team dat dit jaar zoveel problemen kent en ook dit weekend totaal niet uit de verf kwam, botsten met elkaar in de openingsronde. Charles Leclerc probeerde met een wel erg optimistisch manoeuvre zijn teamgenoot Sebastian Vettel en enkele concurrenten in te halen in de derde bocht. Resultaat: de achtervleugel van Vettel werd tot schroot herleid. Ook de vloer van Leclerc was naar de filistijnen, waardoor de beide scharlaken bolides voor de tweede keer in vijf wedstrijden (!) uit de race lagen na een onderlinge botsing.

Hamilton als een speer

De safety car kwam even de baan op terwijl de brokken opgeruimd werden. Toen de race hervat werd, ging Lewis Hamilton er als een speer vandoor. Max Verstappen probeerde uit alle macht aan te klampen, maar de wereldkampioen bedreigen zat er nooit in – ook niet na de pitstops.

Achter de top drie viel meer actie te beleven. Sergio Pérez (Racing Point) kende op zaterdag een slechte kwalificatie en vertrok daardoor pas als zeventiende, maar de Mexicaan vocht zich met enkele knappe inhaalbewegingen vlot terug naar voren. Iets na halfweg lag de Mexicaan zowaar al vijfde. Checo zag in de verte ook nog de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton domineert GP van Stiermarken, beide Ferrari’s rijden elkaar opnieuw uit de race