Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton dwingt Mercedes na te denken over geschikte alternatieven

Lewis Hamilton dwingt Mercedes na te denken over geschikte alternatieven

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De situatie rondom Lewis Hamilton houdt de Formule 1 ook meer dan een maand na de ontknoping van het seizoen 2021 in zijn greep. De toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen is ongewis en hij laat al weken niets meer van zich horen. Zijn werkgever Mercedes deed bij monde van teambaas Toto Wolff ook een duit in het zakje, door aan te geven dat hij zich voor kan stellen dat Hamilton besluit om ondanks een doorlopend contract te stoppen met de Formule 1.

De apotheose van de voorbije jaargang is Hamilton in het verkeerde keelgat geschoten, waardoor zijn liefde voor de sport bekoeld zou zijn. Maar wat moet Mercedes als de Brit daadwerkelijk besluit om de Formule 1 voor gezien te houden? De Duitse renstal trok George Russell aan voor 2022 om onder de vleugels van zijn ervaren landgenoot tot wasdom te komen. Maar mogelijk vertrekt zijn beoogde leermeester dus voordat de twee met elkaar hebben kunnen samenwerken.

Hamilton en Max Verstappen stonden afgelopen seizoen op eenzame hoogte in de Formule 1. De vraag is of Russell direct bij hen aan zou kunnen haken, maar misschien krijgen we het antwoord nooit. Mocht Hamilton beslissen om er de brui aan te geven, komt Mercedes in een lastig parket. Ze hebben eerder met dit bijltje gehakt, toen Nico Rosberg in 2016 het behalen van de wereldtitel plots aankondigde gelijk met pensioen te gaan. Toen hengelde het team Valtteri Bottas binnen.

Wat zouden nu de opties zijn? Valtteri Bottas

Niet de meest spannende optie, maar Bottas is een veilige keuze. Hij kent de organisatie en de werkwijze in Brackley en zou daardoor weinig tijd nodig hebben om zich aan te passen. De Fin zal echter niet meer bereid zijn om tweede viool te spelen. Jarenlang was hij de adjudant van Hamilton, met Russell zal Bottas het gevoel willen krijgen dat ze allebei voor hun kans mogen gaan. Anders blijft hij misschien wel liever bij zijn nieuwe team Alfa Romeo . Fernando Alonso

Alonso is met zijn 40 jaar niet meer de jongste, maar de Spanjaard geldt nog altijd als een van de beste coureurs […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton dwingt Mercedes na te denken over geschikte alternatieven