Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton: "Een titel als team is bijna beter dan een titel als rijder"

Lewis Hamilton: “Een titel als team is bijna beter dan een titel als rijder”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes F1 team viert zevende F1-titel op rij Foto: Mercedes F1 team Lewis Hamilton laat optekenen dat een titel met je team winnen bijna beter is dan een titel als rijder veroveren, daarmee steekt hij een mooie pluim op de hoed van het hele team van Mercedes.

Met nog vier races voor de boeg en een voorsprong van vierentachtig punten op zijn teamgenoot stevent Lewis Hamilton af op een zevende wereldtitel.

Met een palmares als dat van Hamilton zou je bijna denken dat de wereldtitel bij de constructeurs vanzelfsprekend geworden is maar niets is minder waar, al geeft de Brit wel toe dat een individuele titel misschien wel dat tikkeltje meer heeft.

“Het is bijna meer opwindend als je de titel als team wint,” aldus de zesvoudige wereldkampioen. “Het is een vreemde sport in de zin van dat het een teamsport is waar twee titels te verdienen zijn, waaronder een individuele titel. Maar eigenlijk is onze hoofdtaak punten scoren voor het team.”

Constructeurstitel is een collectieve prestatie
“Dus als je het kampioenschap met het team wint is dat bijna beter dan een individuele titel omdat het iets is dat je als collectief bereikt hebt, met een grote groep mensen. Terwijl wij diegene zijn die boven op het podium staan zijn we niet meer dan iemand anders. We staan allemaal op hetzelfde niveau, we zijn allemaal schakels in een ketting.”

“Je kan echt zien dat iedereen bij Mercedes blij is met het winnen van de titel bij de constructeurs. Als we een kerstfeestje hebben en we vieren allemaal samen weet iedereen dat ze een opmerkelijke prestatie geleverd hebben en dat ze iets gedaan hebben dat niemand hen voorgedaan heeft.”

“Het is cool om daar deel van uit te maken. Zelfs in het geval dat ik vandaag zou stoppen zou dat nog iets zijn dat ik voor de rest van mijn leven zou kunnen delen met een grote groep mensen.”

Trots op elk teamlid van Mercedes
Valtteri Bottas van zijn kant liet weten dat hij het als ongelooflijk ervaart dat hij sinds hij bij Mercedes racet al vier constructeurstitels mocht vieren.”Het is gek om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton: “Een titel als team is bijna beter dan een titel als rijder”