Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton is bang dat jonge rijders slachtoffer worden van salarisplafond in de F1

Lewis Hamilton is bang dat jonge rijders slachtoffer worden van salarisplafond in de F1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton verdient op dit moment in zijn eentje meer dan het toekomstig budgetplafond voor twee rijders. Naar eigen zeggen ligt hij er ook iet echt wakker van omdat het waarschijnlijk toch zal ingevoerd worden als hij er niet meer bij is maar hij vindt het wel oneerlijk voor de jongere rijders.

Hij benadrukt ook dat er in de Formule 1 ook weinig ruimte is om je als rijder individueel te profileren om iets te verdienen. Dat is iets wat in andere sporten, waar ook een budgetplafond werd ingevoerd, wel het geval is.

“Ik denk dat de rijders hier natuurlijk de sterren van de sport zijn,” zei Hamilton. “Zij zijn degenen die worden gezien, dat zijn degenen die hun merken een bepaalde reputatie geven, de sport naar een hoger niveau te tillen en het wereldwijd bekend laten worden.”

“Er zijn budgetplafonds in sommige sporten, zoals de NFL of honkbal misschien. Ik denk dat het enige verschil is dat die plaatsen de individuen meer controle hebben over hun eigen imago op vele gebieden, dan kunnen ze proberen om hun imago elders te maximaliseren. Deze sport controleert, vrij veel, het imago van de bestuurder.”

De wereldkampioen neemt het ook op voor de jonge talenten en vraagt zich luidop af als een team een goedbetaalde ster haar auto wil hebben er bijna niks meer zal overschieten voor de jonge talenten.

“Ik denk aan de volgende jonge sterren die er aankomen en ik zie niet in waarom ze een handicap zouden moeten hebben. Als ze iets belangrijks aan de sport bijbrengen, een multi-miljard dollar sport, moeten ze worden beloond voor wat ze er aan bijdragen”, zei Hamilton.

Geschreven door Tom Schots F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website! Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Laatste F1-nieuws:

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton is bang dat jonge rijders slachtoffer worden van salarisplafond in de F1