Het laatste formule 1 nieuws

“Lewis Hamilton is niet blij met contractverlenging van één jaar”, is afscheid van Formule 1 nakende?

“Lewis Hamilton is niet blij met contractverlenging van één jaar”, is afscheid van Formule 1 nakende?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle, analist bij ‘Sky Sports’, is Lewis Hamilton niet blij met zijn eenjarig contract bij Mercedes.

Hoewel de onderhandelingen over een nieuw contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes lang aangesleept hebben, twijfelde niemand eraan dat beide partijen elkaar wel zouden vinden. Zoals verwacht kwam er vorige maand dan ook witte rook maar het was wel verrassend te noemen dat de zevenvoudig wereldkampioen slechts een contractverlenging van een jaar tekende.

Mercedes-teambaas Toto Wolff had daar tijdens een videoconferentie het volgende over te vertellen.

“Eigenlijk was het de bedoeling om de onderhandelingen tussen de races in Bahrein te starten maar toen voelde Lewis zich niet goed. We zijn dan kort voor Kerstmis beginnen te onderhandelen en toen werd het vroeg dag. We hebben daarom gezegd dat we het later over het seizoen 2022 zouden hebben en dat we nu een overeenkomst voor een jaar zouden tekenen, dat geeft ons wat ruimte.”

Martin Brundle kent Lewis Hamilton al heel wat jaren en mocht voor ‘Sky Sports’ een aantal interviews met de zevenvoudig wereldkampioen doen.

“We hebben met Lewis een aantal exclusieve uitzendingen gemaakt die de volgende weken en maanden uitgezonden zullen worden,” aldus Brundle.

“Hij was vrolijk als altijd, maar ook een beetje chagrijnig. Ik vind het in dit verband interessant dat zijn manager Marc Hynes, die al heel lang aan zijn zijde stond, niet langer aan boord is. Ik merkte dat Hamilton ongelukkig is met hoe de onderhandelingen met Mercedes zijn verlopen.”

“Ik vond het veelbetekenend hoe hij antwoordde op mijn vraag over zijn pole positions. Hij heeft er nu achtennegentig en ik zei hem: ‘Dit seizoen ga je zeker de kaap van de honderd halen.’ Hij antwoordde me: ‘Hoezo? McLaren lag een kwart seconde achter ons in Abu Dhabi en ze hebben nu onze motor. En wat met Red Bull Racing? Misschien dat hun high rake-concept nu echt van de grond komt. Ik zou Ferrari niet afschrijven, en ik verwacht ook wel wat van Aston Martin.’“

“Ik zei hem: ‘Je hebt nu achtennegentig pole positions, de meeste daarvan zijn uit het turbo-hybride tijdperk en enkel in 2020 heb […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Lewis Hamilton is niet blij met contractverlenging van één jaar”, is afscheid van Formule 1 nakende?

De leukste steden van Canada

De leukste steden van Canada

Slenter langs de Inner Harbour van Victoria op Vancouver Island, waan je in Parijs in het Franstalige Montréal en zet je cowboyhoed