Het laatste formule 1 nieuws

'Lewis Hamilton is niet meer gewend om veel risico te nemen, maar moet nu wel vanwege Max Verstappen'

‘Lewis Hamilton is niet meer gewend om veel risico te nemen, maar moet nu wel vanwege Max Verstappen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De strijd in de Formule 1 is volledig open. Lewis Hamilton en Max Verstappen gaan in een bloedstollend gevecht uitmaken wie er dit jaar wereldkampioen wordt. Die conclusie kun je na twee races wel trekken. Wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve geniet van het feit dat er nu eindelijk weer coureurs uit verschillende teams om de titel vechten. “Het wordt spannend dit jaar en dat kon je in Imola al goed zien”, aldus Villeneuve in zijn terugblik voor F1 Insider. “Je ziet dat Lewis het niet meer gewend is om risico te nemen, maar hij moet nu wel, omdat hij in tegenstelling tot voorgaande jaren geen teamgenoot als grootste concurrent heeft.”

Villeneuve noemt voorbeelden waar Hamilton meer risico nam dan voorheen. “Bij de start had hij zich al eerder moeten terugtrekken uit het duel met Max Verstappen . Hij zat aan de buitenkant, maar bleef volhouden en verpestte daardoor al vroeg zijn race. Zijn spin in de grindbak was nog een moment waar hij te veel risico nam. Dat was hem in voorgaande jaren niet overkomen. De rode vlag redde zijn race. Hij had geluk en daar moet hij in de komende races niet op vertrouwen.”

De strijd tussen Hamilton en Verstappen doet Villeneuve denken aan zijn strijd met Michael Schumacher in 1997. Toen was de Canadees de jonge uitdager tegen de veelvoudig wereldkampioen. In Jerez tikte Schumacher hem bewust van de baan, waardoor de titel naar Villeneuve ging. “Ik was de jonge uitdager die Hamilton nu tegenover zich weet. Michael kon niet met die druk omgaan.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Lewis Hamilton is niet meer gewend om veel risico te nemen, maar moet nu wel vanwege Max Verstappen’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden