Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton is nu officieel een werkeloze

Lewis Hamilton is nu officieel een werkeloze

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is officieel, Sir Lewis Hamilton mag een UB40 formulier aan gaan vragen bij de Britse regering.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Lewis Hamilton werd afgelopen seizoen voor de zevende keer wereldkampioen in de Formule 1. Hij evenaarde daarmee het record van Michael Schumacher en heeft inmiddels al meer races gewonnen dan de traditie-Rekordmeister. Daarna is de Brit ook nog tot Sir verheven door de Queen , wat nog steeds wel ‘een dingetje’ is in Old Blighty . Maar gisteren moet een lastige dag geweest zijn voor LH44. Hij is sinds die dag namelijk officieel werkeloos.

Beetje een gebbetje natuurlijk dit alles, maar feit is dat het contract dat Lil’ Lewis had bij het F1 team van Mercedes voorbij is en dat er nog altijd geen nieuwe deal op papier staat. Nou hebben beide partijen altijd aangegeven ‘dat het uiteindelijk wel goedkomt’ en daar gaan we ook nog steeds vanuit. Maar op een gegeven moment begint het natuurlijk toch te kriebelen. Is er meer aan de hand?

Misschien wel, volgens kwaliteitspublicatie Corriera dello Sport. Dit vooraanstaand Italiaans nieuwsinstituut meent namelijk te weten dat er in November al een superdeal op tafel lag voor HAM. Het zou gaan om een nieuwe verbintenis van vier jaar ter waarde van een astronomische 50 miljoen Euro per jaar. Doch naar verluidt hebben een aantal hoge piefen in de top van Daimler voordat pen papier raakte gezegd ‘nein!’.

Voor deze hoge piefen zou het problematisch zijn Hamilton, die toch al een vorstelijk salaris geniet, een dikke loonsverhoging te geven. Het concern wordt namelijk fors geraakt door het Coronavirus en moet tegelijkertijd hervormen voor de bouw van EV’s. Veel banen zijn daardoor al verloren gaan bij Daimler en andere staan nog steeds op de tocht. Een enorm grote bak geld aan iets frivools als de F1 uitgeven ‘oogt dan niet zo lekker’.

Naast het hoge bedrag zou naar verluidt ook de duur van het contract een probleem vormen voor Daimler. Hamilton zet graag in op een nieuwe deal van vier jaar, die hem tot de vooravond van zijn veertigste verjaardag zou brengen. Daimler legt zich liever vast […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton is nu officieel een werkeloze