Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton leeft mee met Sebastian Vettel

Lewis Hamilton leeft mee met Sebastian Vettel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton betoont zijn medeleven aan Sebastian Vettel en Aston Martin , nadat Vettel werd gediskwalificeerd uit de uitslag van de Grand Prix van Hongarije. Het lukte de FIA niet om de minimaal voorgeschreven hoeveelheid brandstof uit de Aston Martin te halen. De auto wordt onreglementair verklaard en Vettel’s tweede plaats wordt uit de raceresultaten geschrapt.

Het is niet dat het Hamilton toevallig slecht uit komt: de Brit loopt vanwege de schorsing van de groene bolide nu nog eens twee punten extra uit op titelrivaal Max Verstappen in de strijd om het wereldkampioenschap. Verstappen raakte in de eerste ronde vleugellam na een forse aanrijding als gevolg van een remfout van Mercedes -coureur Valtteri Bottas .

Hamilton profiteert het meest van de gestrafte Duitser. De tweede plaats en de daarbij behorende 18 WK-punten vallen nu in de schoot van de Mercedes-coureur, die als derde over de streep kwam.

Op deze wijze had Lewis Hamilton wellicht niet de tweede plaats in zijn schoot geworpen willen krijgen. De Brit leeft erg mee met lot van Vettel, van wie zondagavond laat zijn tweede plaats werd ontnomen. “Gutted”

Hamilton voelt zich er “gutted” over, wat volgens de meeste woordenboeken duidt op een extreem gevoel van teleurstelling of boosheid.

De emotie die Hamilton voelt doet hem besluiten zijn telefoon te hanteren om zo zijn medeleven met Vettel onder woorden te brengen. De Mercedes-coureur geeft blijk van zijn empathie en gevoelens van onrecht over het leed dat Sebastian Vettel is aangedaan. Op het moment dat Lewis zijn medeleven correct heeft verwoord, klikt hij op ‘verzend’.

“Ik voel mij zo extreem teleurgesteld (‘gutted’) voor Seb. Het is altijd een eer om met jou op het podium te staan en jij verdiende dat resultaat”, zo lezen Hamilton’s miljoenen volgers op Instagram.

Het bericht vervolgt: “Wat jij doet bij jouw nieuwe team is geweldig, blijf vechten en je best doen. Zie je binnenkort wel weer op het circuit.” Brandstoftekort: DSQ

Dat Sebastian Vettel zijn tweede positie zou hebben verdiend, blijkt niet uit het onderzoek van technisch afgevaardigde Jo Bauer van de overkoepelende internationale autosportbond FIA. Hij constateert dat er “slechts 0,3 liter” brandstof […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton leeft mee met Sebastian Vettel