Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton mikpunt van racisme na thuiszege: ‘Afschuwelijk om te zien’

Lewis Hamilton mikpunt van racisme na thuiszege: ‘Afschuwelijk om te zien’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton zondag op het podium na zijn overwinning op Silverstone. Beeld EPA Lewis Hamilton is na zijn overwinning in de Grote Prijs van Groot-Brittannië racistisch beledigd op internet. De organisatie van het Formule 1-circus en teams hebben dat maandag scherp veroordeeld.

Volgens Sky Sports zijn er op Instagram onder meer emoji’s van een aapje geplaatst bij berichten van Mercedes, de ploeg van Hamilton. Vorige week werden soortgelijke berichten op sociale media gepost nadat drie donkere Engelse voetballers een penalty hadden gemist in de finale van het EK voetbal.

Regerend wereldkampioen Hamilton heeft zich de afgelopen jaren vaak ingezet voor Black Lives Matter, de beweging die zich inzet tegen alle vormen van racisme, inclusief politiegeweld. Reuters vroeg Facebook, eigenaar van Instagram, om opheldering maar kreeg geen antwoord. De Britse premier Boris Johnson riep vorige week socialemediabedrijven op om de strijd tegen racisme op internet aan te gaan. Verstappen van de baan

Hamilton won zondag op Silverstone, nadat hij Max Verstappen van de baan had gereden. Hij kreeg wel 10 strafseconden voor zijn actie richting de Nederlander. Verstappen en de leiding van Red Bull vonden die straf niet genoeg. De Nederlander vernam in het ziekenhuis dat hij geen letsel aan de crash heeft overgehouden.

Red Bull, het team van Verstappen, sprak zich maandag in een verklaring uit tegen het racisme. “Ondanks dat we rivalen zijn op de baan, zijn we verenigd tegen racisme. Wij veroordelen elke vorm van racisme tegen ons team, de fans en andere teams. We zijn bedroefd en vinden het afschuwelijk om te zien hoe Lewis op sociale media is bejegend na de botsing met Max. Er is nooit een excuus voor dit gedrag en de schuldigen moeten ervoor verantwoordelijk worden gehouden.”

Autosportbond Fia, de organisatie van de Formule 1 en het raceteam van Hamilton brachten een gezamenlijke verklaring tegen het racisme uit. Daarin staat dat de coureur “meerdere malen op sociale media racistisch werd bejegend”. Op initiatief van Hamilton werd afgelopen week een plan gelanceerd om de autosport diverser te maken. Hamilton is de enige zwarte Formule 1-coureur. De bedoeling is de komende jaren de komst van coureurs maar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton mikpunt van racisme na thuiszege: ‘Afschuwelijk om te zien’