Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton uitgeroepen tot Brits sportman van het jaar: "Ik had niet verwacht..."

Lewis Hamilton uitgeroepen tot Brits sportman van het jaar: “Ik had niet verwacht…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton is voor de tweede keer in zijn carrière uitgeroepen tot Brits sportpersoonlijkheid van het jaar. De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 bleef in de verkiezing van de BBC voetballer Jordan Henderson en jockey Hollie Doyle voor. De andere kanshebbers waren bokser Tyson Fury, cricketer Stuart Broad en snooker-speler Ronnie O’Sullivan. Hamilton won de publieksprijs eerder in 2014. “Ik wil alle genomineerden feliciteren”, zo reageerde Hamilton nadat hij de prijs in ontvangst had genomen. “Ik ben trots op hun prestaties en wil dan ook iedereen bedanken die op mij gestemd heeft. Dit had ik niet verwacht toen ik alle genomineerden zag. We zijn allemaal winnaars. Het is een raar jaar geweest. Ik wil alle medewerkers in de zorg bedanken voor hun inzet en vraag iedereen op positief te blijven. Fijne feestdagen aan iedereen.”

In het verleden wisten vier andere Formule 1-coureurs de verkiezing te winnen. Dat waren Stirling Moss (1961), Jackie Stewart (1973), Nigel Mansell (1986 en 1992) en Damon Hill (1994 en 1996). The 2020 BBC Sports Personality of the Year is… @LewisHamilton ! �

Congratulations Lewis! �

�� Watch: https://t.co/FqF6sZLPUG #SPOTY pic.twitter.com/6ndrb9UV92 — BBC Sport (@BBCSport) December 20, 2020

Geniet van leuke filmpjes over F1, autosport en karting! Bezoek ook eens het RaceXpress YouTube-kanaal en abonneer je !

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton uitgeroepen tot Brits sportman van het jaar: “Ik had niet verwacht…”