Het laatste formule 1 nieuws

Lewis Hamilton wil crash met Max Verstappen koste wat kost vermijden: ‘Ik ben altijd heel netjes geweest’

Lewis Hamilton wil crash met Max Verstappen koste wat kost vermijden: ‘Ik ben altijd heel netjes geweest’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton en Max Verstappen crashen op Monza. © REUTERS ,,Je moet koste wat kost een aanrijding vermijden, ook al moet je dan soms buiten de baan. Als je koppig bent en voet bij stuk houdt, dan crash je”, aldus de 36-jarige coureur van Mercedes, die met Verstappen vecht om de wereldtitel in de Formule 1 . Met nog twee races te gaan heeft de Nederlander een krappe voorsprong van acht punten .

,,Ik denk dat ik in de meeste gevallen heel netjes ben geweest”, zei hij over zijn duels met Verstappen. Tot twee keer toe kwamen de coureurs echt met elkaar in botsing, op Silverstone en Monza. In veel andere gevallen koos Hamilton naar eigen zeggen ervoor in te houden omdat Verstappen hem anders van de baan had gereden. ,,Je moet soms de slimste zijn en dat kost je dan punten, maar dat is dan maar zo. Ik voel me niet te groot om soms mijn verlies te nemen. Ik vecht dan een ander keer weer terug.” Max Verstappen na zijn crash op Monza. © EPA Het heeft met opvoeding te maken, meent Hamilton. ,,Ik werd als kind gepest, zowel op school als op het circuit, en mijn vader leerde me van me af te bijten op het circuit. Op de nette manier, niet door te crashen of een ander eraf te rijden. Als je zo wint, kan niemand ontkennen dat je de beste bent.”

Leeftijd en ervaring spelen ook een rol in zijn bedachtzame aanpak. ,,Ik ben 36 en doe dit al heel lang. Het is niet de eerste keer dat ik tegen een coureur race die in bepaalde opzichten goed en slecht is, maar ik kan daar nu veel beter mee omgaan dan toen ik zelf een jaar of 24, 25 was. Toen maakte ik ook veel fouten. Ik spreek hem er ook niet op aan. Van Max weet ik dat hij supersnel is en hij zal beter en beter worden naarmate hij ouder wordt.”

Reageren kan onderaan dit artikel. Alleen reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een debat willen met […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lewis Hamilton wil crash met Max Verstappen koste wat kost vermijden: ‘Ik ben altijd heel netjes geweest’