Het laatste formule 1 nieuws

Lezersvraag: moet de FIA de Formule 1-regels herzien?

Lezersvraag: moet de FIA de Formule 1-regels herzien?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De regels van de Formule 1 staan meer ter discussie dan ooit. Dat heeft natuurlijk alles te maken met dit seizoen.

In de recente seizoenen van de Formule 1 is het nog ooit zo vaak gegaan over de regels dan het 2021-seizoen. Er zijn altijd wel meningen te bespeuren over de reglementen, maar dit keer is het wel heel erg raak. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken met de ongelukkige uitkomsten van alle incidenten bij elkaar opgeteld. Het is nooit goed

Zonder die emotionele lading die eraan vastzit had de FIA vast en zeker minder te maken met kritiek. En die discussie zal er altijd blijven. Zo kan een scheidsrechter tijdens een potje voetbal ook maar weinig goed doen. Er zijn altijd wel supporters, trainers of voetballers die het oneens zijn met een beslissing.

De lezersvraag is dan ook, moet de FIA naar de Formule 1-regels gaan kijken? Kijk je naar de afgelopen races is het Lewis Hamilton die elke race met een leger aan engeltjes op z’n schouders zit. Van het ontlopen van een pittige straf of ontkomen aan een crash, tot het extra punten krijgen door een diskwalificatie van een andere coureur. Kritiek op F1 is internationaal

Niet alleen onder Nederlanders met een oranje bril is het een traditionele regen van geklaag. Ook op YouTube en sociale media krijgt de Formule 1 met harde kritieken te maken. Aan de andere kant is het eigenlijk nooit anders geweest. De FIA kreeg tijdens de succesperiode van Ferrari ook het ene na het andere verwijt.

Kortom, uithuilen en doorgaan of moet de FIA naar de Formule 1-regels gaan kijken? We horen het graag van de experts, oftewel de lezers van Autoblog. Ook interessant!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lezersvraag: moet de FIA de Formule 1-regels herzien?