Het laatste formule 1 nieuws

Liberty Media over sprintraces: "Zijn laatste details aan het uitwerken"

Liberty Media over sprintraces: “Zijn laatste details aan het uitwerken”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vorig seizoen werd er al geopperd om sprintraces toe te voegen aan het Formule 1 -weekend. Mercedes blokkeerde dat toentertijd, maar het is nu toch echt de bedoeling om het nieuwe concept te gaan testen in 2021. Het circuit van Silverstone is de aangewezen locatie, maar hoe de reglementen omtrent de sprintraces er precies uit komen te zien is nog onduidelijk.

De Formule 1 strijkt op 18 juli neer in Groot-Brittannië, dus er is nog wat tijd voor Liberty Media om de laatste plooien glad te strijken. Stefano Domenicali bevestigt namelijk dat nog steeds niet alle teams akkoord zijn met de opzet zoals die er lag. Sprintraces in Formule 1

” We zijn de laatste details aan het uitwerken “, aldus Domenicali in gesprek met Radio Anch’io lo Sport . De eigenaren van de Formule 1 willen graag een intensiever weekend met meer spektakel in de hoop dat dat tot meer interesse leidt. “We mikken op een uur vrije training op vrijdag en dan de kwalificatie voor de sprintrace, waarvan uiteindelijk die einduitslag de startgrid zal bepalen voor de echte race op zondag.”

De details moeten dus nog op papier gezet worden. Als alles naar wens verloopt en men blijkt enthousiast te zijn, dan gaat Liberty Media een volledig voorstel op tafel gooien om het voor 2022 definitief te maken. Er zijn echter coureurs en teams die zich al eens kritisch hebben uitgelaten over het nieuwe plan, dus het is nog maar de vraag of het daadwerkelijk zover komt. 25 Grands Prix in 2023?

Het Formule 1-seizoen van 2021 kent een recordaantal wedstrijden met liefst 23 stuks. Het is echter niet ondenkbaar dat daar in de toekomst nóg twee Grands Prix aan toegevoegd worden. “25 GP’s is niet het doel op korte termijn, Zuid-Afrika wil terugkomen, maar we discussiëren niet voor 2022 maar voor 2023”, aldus Domenicali, de opvolger van Chase Carey als CEO.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Liberty Media over sprintraces: “Zijn laatste details aan het uitwerken”