Het laatste formule 1 nieuws

Liefhebbers opgelet: Voorvleugel van Verstappens RB15 te koop (1:12)

Liefhebbers opgelet: Voorvleugel van Verstappens RB15 te koop (1:12)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

11:42 – Je hebt schaalmodellen en je hebt schaalmodellen. En je hebt Amalgam. Middels unieke samenwerkingen met fabrikanten en raceteams, en toegang tot exclusieve data en tekeningen, kunnen de meest gedetailleerde bolides en onderdelen ontworpen worden. Zo ook de neus van de RB15 van Max Verstappen.

De populariteit van de Formule 1 in Nederland heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Dat is volledig te danken aan één man: Max Verstappen. De Limburger is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een van de meest geliefde sportmannen van het land. Zijn fanschare groeit dan ook met de dag. Er is bijna geen huishouden in Nederland meer waar geen Red Bull- of Verstappen-merchandise te vinden is.

Modellen op basis van CAD-data van teams
Voor de allergrootste fans en de echte liefhebbers is er nu iets nieuws: de neus van de Red Bull Racing Honda RB15 van 2019 van Amalgam in schaal 1:12. Het werk van de Britse experts is niet van echt te onderscheiden. Amalgam is de expert op het gebied van extreem gedetailleerde en levensechte schaalmodellen. De organisatie uit Bristol werkt al vele jaren nauw samen met de grootste fabrikanten en raceteams om de modellen zo perfect mogelijk na te bootsen. Het model van de neus van Verstappen is gebaseerd op de originele CAD-data, aangeleverd door Red Bull Racing. Bovendien is het uitgebreid onder de loep genomen door zowel de engineering- als de ontwerpafdeling van de formatie om de nauwkeurigheid te waarborgen.

Deschaalmodellen zijn op en top handwerk, van het ontwerpen tot het verven en bestickeren. Alles met hetzelfde doel: de meest waarheidsgetrouwe modellen afleveren. Het produceren van een 1:8 prototype duurt in complexe gevallen meer dan 4.000 uur. Elk model dat vervolgens geproduceerd wordt, vergt 250 tot 450 manuren voor productie, assemblage, verven en bouwen. Voordat een exemplaar in de verkoop gaat, wordt het nauwkeurig gecontroleerd door de fabrikant of het raceteam. Nergens vind je zulke gedetailleerde modellen.

Amalgam voorvleugel RB15 Max Verstappen
Een van de topitems uit het nieuwe assortiment is de voorvleugel en neus van de RB15 van Max Verstappen . De Nederlander behaalde met deze bolide […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Liefhebbers opgelet: Voorvleugel van Verstappens RB15 te koop (1:12)