Het laatste formule 1 nieuws

Limburgse festivals verbijsterd over drukte Zandvoort

Limburgse festivals verbijsterd over drukte Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Drukte in Zandvoort. De Limburgse festivalorganisaties kijken vol onbegrip naar de drukte rondom het circuit van Zandvoort. Ze snappen niet waarom er wél duizenden bezoekers naar de Formule 1 mogen, terwijl festivals en grote concerten nog steeds verboden zijn.

Dat blijkt uit een rondgang van L1 langs een aantal organisatoren. Op sociale media worden filmpjes en foto’s gedeeld waarop grote mensenmassa’s te zien zijn die richting het circuit lopen.

Ons plan was veiliger
“Ons coronaplan voor voor Solar zag er een stuk veiliger uit”, zegt Danielle Smeets van Extrema, de organisatie achter het Solar Weekend Festival in Roermond. “Ze hebben de race als zitevenement aangekondigd en er zou doorstroom zijn. Daar is nog niks van te zien. Ik houd mijn hart vast. Als dit straks fout gaat, gaat alles weer op slot. Ik gun het de Formule 1 van harte, maar dan hadden wij ook een festival kunnen organiseren.”

Raar onderbuikgevoel
Hans Paul Nieskens van ParkCity Live in Heerlen heeft de beelden ook vol ongeloof bekeken. “Dit zet anderhalf jaar lockdown in een heel naar daglicht”, zegt Nieskens, die ook eigenaar is van nachtclub Complex in Maastricht. “Het is ongelooflijk dat dit zo kan plaatsvinden. Ik krijg hier een raar onderbuikgevoel van.” Rocco Malherbe van Cultura Nova heeft er ook een raar gevoel bij. “Toen ik de drukte zag, draaide m’n maag wel even”, zegt de directeur van het Heerlense cultuurfestival. “Op deze manier krijg je echt het gevoel dat er met twee maten wordt gemeten. Het lijkt alsof het niet meer over evenwichtige virusbestrijding gaat, maar over de macht van het grote geld.”

Contrast is groot
In Maastricht gaat vrijdagavond het Bruis Festival van start. Dit festival gaat gewoon door, zij het in een kleinere vorm. Zo zijn maximaal 750 festivalgangers welkom. “Het contrast is heel groot”, zegt Richard Loomans van de organisatie. “Wij moeten buiten het terrein anderhalve meter afstand houden met arcering op straat. Daar is in Zandvoort niks van te zien.”

Loomans spreekt verder zijn zorgen uit over de toegangscontroles. “We hebben donderdagavond een evenement georganiseerd voor mensen in de zorg. 750 mensen controleren […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Limburgse festivals verbijsterd over drukte Zandvoort