Het laatste formule 1 nieuws

Limmen maakt zich klaar voor de Grand Prix

Limmen maakt zich klaar voor de Grand Prix

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met korte snelle bochten is het circuit een uitdaging voor de coureurs. (Foto: aangeleverd) LIMMEN – Heel Limmen heeft er ruim een jaar op moeten wachten, maar dit weekend is het zover en staat Limmen in het teken van de Grand Prix. Met een groep vrienden organiseerde Mark Bonne jaren de kermisrun in het dorp. Die wordt inmiddels door anderen georganiseerd, maar de vrienden vinden het nog steeds leuk om iets moois voor het dorp te organiseren. Met de opkomst van de Formule 1, mede door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van de Formule 1 naar het circuit in Zandvoort, ontstond het idee om een stratencircuit te organiseren. En zo geschiedde.

Oorspronkelijk stond het evenement gepland in mei 2020, maar dit kon vanwege corona niet doorgaan. Ook een tweede datum moest worden losgelaten, maar drie keer is scheepsrecht en op 2 en 3 oktober gaat het dan toch echt gebeuren. Dat de Grand Prix van Limmen leeft blijkt wel uit het feit dat er maar liefst 600 aanmeldingen binnenkwamen. Mark Bonne vertelt: “Er zijn 200 plaatsen beschikbaar voor de individuele rijders, dus we hebben echt moeten loten. Daarnaast doen er 40 bedrijfsteams mee. Heel leuk en niet geheel onbelangrijk”, aldus Mark. “Want het evenement is leuk maar de organisatie kost veel geld, dus sponsoring was echt nodig. Bedrijven konden een bocht kopen en zo rijden de coureurs bijvoorbeeld door de Piet Zonneveld bocht, de Eet Bar Lekker bocht, de Ed van Stralen bocht, de Van der Steen bocht en de Locascicade. Te leuk toch?” aldus een enthousiaste Mark. “Voor de ongelukkigen die zijn uitgeloot, maar ook voor racers onder de 16 jaar staat er dankzij Zandbergen Transport een simulatieracewagen. Hier kun je je tijdens het weekend voor opgeven en toch een ‘rondje racen’.”

Het draagvlak is groot, zowel bij de gemeente, omwonenden, het bedrijfsleven en natuurlijk alle vrijwilligers zonder wie dit evenement niet zou kunnen plaatsvinden. Al in een vroeg stadium werden omwonenden ingelicht en uiteraard wordt er alles aan gedaan om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Wel zijn er gedurende de races natuurlijk wat straten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Limmen maakt zich klaar voor de Grand Prix