Het laatste formule 1 nieuws

LIVE: Bekijk Verstappen dit weekend in actie tijdens de 24 uur van Spa

LIVE: Bekijk Verstappen dit weekend in actie tijdens de 24 uur van Spa

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Simracen Max Verstappen komt dit weekend gewoon weer in actie, ondanks zijn zware crash van afgelopen week in Groot-Brittannië. De Nederlander mag tijdens de virtuele editie van de 24 uur van Spa weer uitkomen voor Team Redline.

Afgelopen weekend raakte Verstappen op het circuit van Silverstone betrokken bij een loodzware crash. De Red Bull-coureur werd aangetikt door Lewis Hamilton , waarna hij met een gigantische vaart de bandenstapel in vloog. Naderhand bleek dat het om een crash ging van maar liefst 51 G, een flinke klapper dus. De Nederlander kon op eigen kracht uit de bolide komen, maar werd uit voorzorgsmaatregelen per helikopter overgebracht naar het lokale ziekenhuis. Diezelfde avond werd hij ontslagen, waarna hij een dag later weer naar zijn huis in Monaco kon afreizen.

Inmiddels is Verstappen weer gewoon thuis en lijkt het een stuk beter met hem te gaan. Ook is hij nu druk bezig met de voorbereidingen voor de Grote Prijs van Hongarije, die volgend weekend op de Formule 1-kalender staat. Dit is de laatste race voorafgaand aan de zomerstop, die ongeveer 3.5 week zal duren. Op 29 augustus keert de Formule 1 terug met de Grand Prix van België, direct opgevolgd door de Grand Prix van Nederland een week later. 24 uur van Spa

Buiten zijn werkzaamheden als Formule 1-coureur, is Verstappen ook een fervent simracer. De 23-jarige heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk meegedaan aan virtuele races en er ook veel weten te winnen. Wat dat betreft doet hij absoluut niet onder voor de professionele simracers. Dit weekend mag hij met Team Redline deelnemen aan de 24 uur van Spa, dezelfde race die hij twee jaar geleden al wist te winnen. Hij lijkt dan ook een goede kans te maken op de overwinning.

De race kun je hier bekijken:

Lees het hele artikel op de volgende pagina LIVE: Bekijk Verstappen dit weekend in actie tijdens de 24 uur van Spa