Het laatste formule 1 nieuws

LIVE | De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan

LIVE | De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 maakt zich na de drie vrije trainingen op voor de kwalificatie. Waar Red Bull Racing een goede kans lijkt te maken op pole position, kan het team van Max Verstappen en Sergio Pérez zich geen verslapping permitteren.

Red Bull was twee weken geleden aangenaam verrast door het resultaat in Monaco. Waar Verstappen een ijzersterke race op zijn naam zette en als eerste eindigde, bleek Lewis Hamilton niet verder te komen dan de subtop. Daardoor schreef de Nederlander geschiedenis door voor het eerst in zijn leven bovenaan te komen in het wereldkampioenschap. Ook bij de constructeurs kwam Red Bull boven Mercedes te staan.

Verstappen was echter de eerste die na de race zei dat zijn huidige positie op de ranglijst nog niets zegt over de rest van het seizoen. De coureur van Red Bull hoopte in Azerbeidzjan wederom te presteren en zo de voorsprong op Mercedes te vergroten. Hoewel de Oostenrijkers direct op de eerste dag al een goede indruk maakten, moet Verstappen met zijn team scherp blijven voor verrassingen. Gaat Mercedes zich terugvechten?

Mercedes zal ondertussen hopen dat het de achterstand met Red Bull verder kan verkleinen. De Duitse formatie heeft een teleurstellende eerste dag achter de rug, maar heeft vertrouwen erin dat het richting de race het gat met de concurrent kan dichten. Ook Ferrari presteert voorlopig uitstekend, al temperden Carlos Sainz en Charles Leclerc de verwachtingen eerder al. LIVEBLOG | Kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees het hele artikel op de volgende pagina LIVE | De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan