Het laatste formule 1 nieuws

Live derde vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021

Live derde vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Red Bull scoorde op de vrijdagmiddag een loepzuivere één-twee, terwijl Mercedes terugviel tot buiten de top tien. De pace op de medium banden was met name bij Lewis Hamilton echter heel goed en het gaat er bij Mercedes dan ook vooral om de zachte banden snel aan de praat te krijgen.

Onderstaand vind je de livetiming en de liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de training, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de derde vrije training in Azerbeidzjan. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog in het onderstaande blog. Alpine overtrad regels avondklok

Het team van Fernando Alonso en Esteban Ocon werkte langer door dan normaal gesproken gedurende de nacht is toegestaan. Elke team mag dat echter twee keer per seizoen doen. Voor Alpine was dit de eerste keer en dus komt met er mee weg. Men werkte langer door om een versnellingsbakprobleem bij de auto van Ocon te verhelpen. Het blijft rustig over flexwings

Althans, er wordt bijna over niks ander gesproken, maar vooralsnog is het bij woorden en dreigementen gebleven. Mercedes heeft nog geen protest aangetekend tegen de achtervleugel van Red Bull, waardoor Red Bull ook nog geen protest tegen de voorvleugel van Mercedes in heeft hoeven dienen. Mogelijk gaat de discussie zo als een nachtkaars uit. Wat doet het weer vandaag?

Verstappen kampte met een ongewoon probleem op vrijdag

“We hadden nieuwe schoenen meegenomen naar Bakoe, want eigenlijk gebruik ik elke race een nieuw paar, maar deze schoenen waren maat 44. Dat terwijl ik qua raceschoenen altijd maat 41,5 heb. En mijn oude paar was er niet meer, dus ik had geen schoenen.”

Waar Perez in de eerste vrije training te hulp schoot, was in het in tweede oefensessie Formule 2- en Red Bull junior-coureur Liam Lawson die uitkomst bood: “Hij heeft wél dezelfde maat als ik. Het hele weekend zal ik dus niet met mijn eigen schoenen rijden”, zo legde Verstappen uit in gesprek met Ziggo Sport . Rij anders even een rondje mee!

[…]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live derde vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021