Het laatste formule 1 nieuws

LIVE: 'Een Koningsdag om nooit te vergeten'

LIVE: ‘Een Koningsdag om nooit te vergeten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: iStock 1Limburg brengt je op de hoogte van wat er op deze Koningsdag gebeurt:

15:37 uur – Koningsdag in Brunssum
In Brunssum kregen gezinnen die hun huis hadden versierd bezoek van het oranjecomité en de burgemeester. Het zorgde voor een gezellige sfeer: 14:39 uur – Helft viert geen Koningsdag wegens corona
Bijna de helft van de Nederlanders (47 procent) viert dit jaar geen Koningsdag vanwege de coronamaatregelen. Dat blijkt uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 3300 mensen. En als het oranjefeest wél wordt gevierd, houden de meesten zich aan de coronaregels.

Daar tegenover staat dat 52 procent van de ondervraagden aangeeft wél de verjaardag van Willem-Alexander te vieren. Van de koningsgezinde feestvierders zeggen de meesten (38 procent) het oranjefeestje alleen te vieren of met het eigen huishouden. Bovendien zijn vier op de tien deelnemers van plan om dinsdag in hun woonplaats te blijven.

Een op de tien Nederlanders pakt het als vanouds aan: zij vieren Koningsdag met meer dan tien mensen.

14:10 uur – Koningsdag 2022 misschien in Maastricht?
Het is nog niet bekend waar de koning zijn verjaardag in 2022 gaat vieren. Eerder zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht positief te zijn over dat jaar en verwelkomt de koninklijke familie om dan de verjaardag van Willem-Alexander in Maastricht te komen vieren. “Deze stad verdient een full swing Koningsdag.”

Leuk weetje:
Toen prinses Beatrix nog koningin was heeft ze drie keer Koninginnedag in Limburg gevierd. In 1986 in Meijel, in 1995 in Eijsden en Sittard en in 2011 in Thorn en Weert.

13:41 uur – Het oranjegevoel in Valkenburg Gekleed in het oranje dansen kinderen voor sfeerwinkel Mooi Zo in Valkenburg. Maar waarom is oranje toch onze nationale kleur geworden? Dat hebben we te danken aan Willem van Oranje. Zo’n 450 jaar geleden werd Nederland onderdrukt door Spanje: het was de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Veel mensen wilden niet meer onder het strenge regime van de Spanjaarden leven en kwamen in opstand, onder leiding van Willem van Oranje. De opstandelingen vonden dat ze een vlag nodig hadden. Ze besloten de kleuren te […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina LIVE: ‘Een Koningsdag om nooit te vergeten’