Het laatste formule 1 nieuws

Live eerste vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021

Live eerste vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de straten van Bakoe zijn de coureurs al sinds 2019 niet meer geweest. Het wordt dus even wennen tijdens het begin van de eerste vrije training in Azerbeidzjan, die om 10:30 uur Nederlandse tijd van start gaat. Net als in Monaco kan een fout op dit stratencircuit hard worden afgestraft, dus de coureurs zullen nog niet de absolute limiet op zoeken tijdens de eerste oefensessie.

Max Verstappen hoopt aan de oevers van de Kaspische Zee zijn sterke lijn door te kunnen trekken. Tijdens de eerste vijf races van het jaar stond hij altijd op het podium en hij won zelfs al twee keer. De laatste overwinning kwam twee weken geleden, in Monaco, waardoor hij de leiding in het kampioenschap overnam van Lewis Hamilton . De Brit zal zich samen met Mercedes echter willen herpakken en gaan er alles aan doen om dit weekend te winnen.

Onderstaand vind je de livetiming en de liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de training, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de eerste vrije training in Azerbeidzjan. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog in het onderstaande blok. Virtuele safety car!

Waarom, dat weten we niet, maar de coureurs rijden langzaam vanwege een virtuele safety car.

Ah, het was een marshall die even de baan op moest rennen om iets op te ruimen. Veiligheid staat voorop! Max Verstappen = Ready to roar in Baku! VT1 staat op het punt van beginnen!

Zo ziet dat er uit!

Niet schrikken als je groene stippen ziet!

Vanaf dit weekend moeten alle coureurs, het hele jaar lang, met 12 groene stippen op hun achtervleugels rijden. Op die manier kan de FIA checken hoe ver de achtervleugels buigen tijdens de races. Meer informatie daarover lees je hier. Alle geheimen van het stratencircuit in Bakoe, vertelt door onze eigen Rudy van Buren. Check de video!

Bakoe is onvergeeflijk. Tijdens de F2-training parkeerden twee coureurs ‘m al in de muur! Wat een gezelligheid! Alle coureurs komen samen terug van de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live eerste vrije training Formule 1 GP Azerbeidzjan 2021