Het laatste formule 1 nieuws

Live eerste vrije training Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021

Live eerste vrije training Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf Red Bull -zeges op rij gaan we een spannend weekend tegemoet. Niet alleen hoopt Mercedes terug te slaan, er wordt tijdens het Grand Prix-weekend van Groot-Brittannië ook een heel nieuw weekendformat getest. Dat wil zeggen dat we na de eerste vrije training meteen de kwalificatie krijgen, gevolgd door nog een training en de sprintkwalificatie op zaterdag. De uitslag daarvan zal de grid vormen voor de race op zondag. Die wordt gewoon verreden zoals normaal.

Onderstaand vind je de livetiming en de liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de training, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de eerste vrije training in Groot-Brittannië. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog in het onderstaande blok. Later vandaag meer!

Tot zover het liveverslag van de eerste vrije training, waarin Max Verstappen direct een groot gat sloeg. Kan hij dat later vandaag weer als de kwalificatie op het programma staat? Dat volg je natuurlijk live op deze website. Het liveblog volg je vanaf 18:00 uur. We zien je hier dan graag weer terug. Tot dan! ‘blink or you’ll miss him’

Silverstone, maar dan anders. Gaaf, Red Bull!

Red Bulls interpretatie van de nieuwe gepresenteerde 2022-auto

Waarom wordt er zo laat op de dag geracet?

Het is zeer ongebruikelijk dat in Europa een eerste vrije training pas om 15:30 uur begint. Maar omdat de Formule 1 iedereen de kans wil geven de kwalificatie van vanavond live te volgen, zijn alle sessies wat opgeschoven. In de middag zouden veel mensen de kwalificatie moeten missen, omdat er dan gewoon gewerkt moet worden. Een rondje Silverstone met Rudy van Buren!

Vanavond al de kwalificatie, dus wat verandert er voor VT1?

Op papier niet zoveel, maar de teams zullen de eerste vrije training anders aanvliegen. Binnen een uur moet alles op orde zijn voor de kwalificatie, terwijl ze daar normaal gesproken drie uur voor krijgen. Ook hebben teams, en met name motorfabrikanten, reeds aangegeven dat simulaties voorafgaand aan het weekend veel belangrijker zijn dan normaal.En waar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live eerste vrije training Formule 1 GP Groot-Brittannië 2021