Het laatste formule 1 nieuws

Live eerste vrije training Formule 1 GP Spanje 2021

Live eerste vrije training Formule 1 GP Spanje 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

We hebben drie races gehad in 2021 en tijdens alle drie die races hebben we Lewis Hamilton en Max Verstappen op enig moment naast elkaar gezien. De strijd is hevig gaande en gaat in Spanje ongetwijfeld weer een vervolg krijgen, te beginnen tijdens de eerste vrije training.

Onderstaand vind je de livetiming en liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de training, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de eerste vrije training in Spanje. Je kan eenvoudig switchen tussen livetiming en liveblog in het onderstaande blok. Veranderd? Jazeker!

Jaarlijks wordt er gezegd hoe bekend en hoe vertrouwd het circuit is voor de Formule 1-coureurs, maar dit jaar ligt dat iets anders. Er is in de winter niet getest, waardoor de setups normaal gesproken al klaar liggen, maar ook het circuit is veranderd.

Bocht tien (zie kaartje hieronder) is verruimd. Dat wil zeggen: de krappe hairpin is eruit gehaald en de nieuwe bocht doet meer denken aan de configuratie zoals hij ooit was. Zo is de baan geschikter voor zowel de MotoGP als de Formule 1. Goedemorgen!

Hartelijk welkom in dit liveblog over de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. Nog geen week na de Grand Prix van Portugal komen de coureurs alweer in actie en wel op het Circuit de Barcelona-Catalunya, door velen al gelabeld als ‘dé graadmeter’ voor de onderlinge verhoudingen. We gaan het zien!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live eerste vrije training Formule 1 GP Spanje 2021