Het laatste formule 1 nieuws

Live Formule 1: Verstappen kent superstart ondanks crash in opwarmronde

Live Formule 1: Verstappen kent superstart ondanks crash in opwarmronde

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is in de testronde voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije van de baan gegleden. De Red Bull-bolide liep daarbij veel schade op. De monteurs zorgden voor een snelle reparatie, waardoor de Limburger toch kon starten. Onze verslaggever Erik van Haren is ter plekke en doet live verslag. Volg hieronder de belangrijkste updates van de Grand Prix op de Hungaroring. De race is om 15.10 uur begonnen.

Verstappen worstelt al het hele weekeinde met de afstelling van zijn Red Bull-bolide. „Ik heb geen balans en geen grip. En ja, dan sta je daar”, zei Verstappen na de kwalificatie, waarin hij niet verder kwam dan de zevende plek.

Vorig jaar veroverde de Nederlander op de Hungaroring z’n eerste poleposition in de Formule 1, nu zat hij maar liefst 1,4 seconde achter Lewis Hamilton, de wereldkampioen die al voor de negentigste keer in z’n carrière ’pole’ veroverde. De Mercedessen domineren ook dit seizoen in de koningsklasse van de autosport. Hamilton zegevierde vorige week in Oostenrijk, zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas was een week daarvoor de sterkste in de openingsrace van het seizoen.

Bottas gaat aan kop in de WK-stand met 43 punten, Hamilton volgt met 37. Verstappen heeft 15 punten na z’n derde plek van vorige week. De Nederlander heeft op de Hungaroring niet alleen de Mercedessen voor zich staan op de startopstelling, maar ook de coureurs van Racing Point en Ferrari. De derde race van het seizoen begint om 15.10 uur.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live Formule 1: Verstappen kent superstart ondanks crash in opwarmronde