Het laatste formule 1 nieuws

Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2020

Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op het spekgladde circuit in Istanbul zijn de coureurs al ruim een dag aan het schaatsen. Tijdens de eerste en tweede training was het door het recent nieuw gelegde asfalt spekglad en tijdens de laatste oefensessie was dat door de vallende regen nog een tandje erger.

Max Verstappen kwam in deze omstandigheden bovendrijven als beste coureur, want hij stond bovenaan het scorebord tijdens alle drie de oefensessies. Kan hij zijn ijskunsten ook tonen tijdens de kwalificatie, of komen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn poleposition afpakken? Het belooft een spannende sessie te worden.

Onderstaand vind je de livetiming en liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de kwalificatie, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de kwalificatie in Turkije. Je kan
eenvoudig switchen tussen livetiming en liveblog in het onderstaande blok. Bijzonder verzoek aan coureurs

Twintig minuten voor de start van de kwalificatie vertelt de wedstrijdleiding dat de coureurs lichtblauwe ‘padding’ moeten gebruiken in hun hoofdsteun. Dat zou de impact bij een crash beter moeten opvangen tijdens deze lage temperaturen. Een bijzonder verzoek. Wat wordt de beste tactiek tijdens de kwalificatie?

Omdat het zo tergend lang duurt voordat de banden zijn opgewarmd lijkt het een megadrukke kwalificatie te worden. De auto vol brandstof gooien en zoveel mogelijk ronden rijden lijkt het devies voor de Formule 1-coureurs. De langzaam opdrogende baan zorgt er tevens voor dat de omstandigheden steeds wat beter worden. Mercedes nu al gefocust op Verstappen: “Genoeg werk te doen om het gevecht met Max aan te kunnen gaan”

Ook Max Verstappen is er klaar voor. Nog een half uur tot de start van de kwalificatie.

De speciale helm van Vettel is wel aanwezig ��

Geen speciale helm voor Norris dit weekend. De helm is in België tegengehouden bij de douane �.
Geen grip? Geen probleem voor Max Verstappen. Check zijn snelste ronde van vrijdag! Red Bull en Ferrari heel het weekend al ‘snel’ We zetten snel tussen aanhalingstekens, want eigenlijk is er dit weekend niemand echt snel op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2020