Het laatste formule 1 nieuws

Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2021

Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het begin van het weekend in Turkije was lastig voor Max Verstappen , maar op zaterdagochtend leek hij tijdens de derde vrije training beter in zijn vel te zitten. De kwalificatie wordt belangrijk, omdat Max Verstappen zal willen proberen om voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te eindigen. Op die manier zou hij zondag goede zaken kunnen doen.

Of hem dat gaat lukken moet nog blijken. Je leest het allemaal in onze liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de kwalificatie, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we je van het laatste nieuws en alle laatste ontwikkelingen tijdens de kwalificatie in Turkije. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog in het onderstaande blok. Gridstraffen: Wie wel en wie niet?

Carlos Sainz start dit weekend als allerlaatste omdat Ferrari zijn complete power unit verving. Lewis Hamilton heeft een gridstraf van 10 plaatsen aan zijn broek hangen. Stel dat hij de pole pakt, dan start hij zondag als elfde. Zo ging het er aan toe in VT3: pirouette, na pirouette, na pirouette!

Gaat het ook regenen tijdens de kwalificatie?

Dat is nog zeer de vraag. Momenteel is het droog in Turkije, maar het officiële weerbericht van de FIA geeft aan dat de kans op regen zestig procent is! Als het daadwerkelijk gaat regenen, dan kan dat goed nieuws zijn voor Verstappen. De Nederlander zag er vanochtend namelijk sterk uit op de regenbanden. Goedemiddag en welkom in de liveblog!

Terwijl wij de laatste hapjes van onze lunch wegwerken beginnen we met de liveblog voor de kwalificatie voor de Turkse Grand Prix. Kan Max Verstappen schitteren na een matige vrijdag en betere zaterdagochtend? Kan Lewis Hamilton de schade zoveel mogelijk beperken wetende dat hij een gridstraf heeft? Over een uur of twee weten we het antwoord!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live kwalificatie Formule 1 GP Turkije 2021