Het laatste formule 1 nieuws

Live tweede vrije training Formule 1 GP Turkije 2020

Live tweede vrije training Formule 1 GP Turkije 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De baan was vanochtend zó glad dat iedereen letterlijk alle kanten op gleed. De rondetijden leken nergens naar, en omdat de baan niet echt uitnodigt om veel te rijden, neemt de grip ook niet snel toe. Max Verstappen was in die verraderlijke omstandigheden eerder vandaag het snelst, wat kan hij nu?

Onderstaand vind je de livetiming en liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de training, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de tweede vrije training in Turkije. Je kan eenvoudig switchen tussen livetiming en liveblog in het onderstaande blok. Hoe tricky het was? Bekijk de snelste ronde van Verstappen…

Vier coureurs met F1-ervaring in Turkije

Er werd in 2011 voor het laatst gereden op Istanbul Park. Van het huidige deelnemersveld waren toen enkel Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Sergio Perez en Daniel Ricciardo van de partij. Laatstgenoemde reed bovendien enkel de eerste vrije training als derde rijder van Toro Rosso. Bij ijsdansen hoort een prachtige pirouette!

Marko positief over zoektocht naar ‘nieuwe’ motor

Heet van de naald: “Er is nog niks officieel”, benadrukt Helmut Marko tegenover Kronen Zeitung . “Maar er wordt momenteel druk onderhandeld en het lijkt erop dat er een compromis kan worden gesloten”, legt de Red Bull-adviseur uit. Volgens Marko sturen Ferrari en Renault er als compromis op aan om de bevriezing van de ontwikkeling niet aan het einde van 2021, maar aan het begin van 2022 in te voeren.

Na de ietwat absurde eerste vrije training staat de tweede oefensessie op het programma. De rondetijden zullen op de gladde omloop opnieuw verder zakken, maar of het de coureurs kan bekoren? De omstandigheden eerder vandaag waren welhaast Formule 1-onwaardig. Max Verstappen vertrouwde het team toe dat het voelde alsof hij op ijs reed.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live tweede vrije training Formule 1 GP Turkije 2020