Het laatste formule 1 nieuws

Live: Vier op een rij voor Max Verstappen in kwalificatie?

Live: Vier op een rij voor Max Verstappen in kwalificatie?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen kent tot dusver een goed weekeinde. De Red Bull-coureur was in alle drie de vrije trainingen in aanloop naar de Grand Prix van Turkije de snelste. Wat kan de Nederlander in de kwalificatie? Formule 1-watcher Erik van Haren is in Istanbul en doet live verslag (zie onder) van de kwalificatie, die om 13.00 uur van start gaat en tot 14.00 uur duurt. De Grand Prix van Turkije begint zondagochtend om 11.10 uur.

Derde vrije training

Verstappen was zaterdag ook in de derde vrije training de snelste. Voor wat het waard is, want de omstandigheden maakten een fatsoenlijke oefenronde onmogelijk. De Brit Lewis Hamilton, die zich zondag kan verzekeren van zijn zevende wereldtitel in de Formule 1, kwam niet eens tot een ronde in de stromende regen op het spekgladde Istanbul Park. Verstappen leidde uiteindelijk met een tijd van 1.48,485.

Het verschil met zijn tijd in de derde training gaf al aan dat er van serieus racen zaterdag geen sprake was. Alleen Charles Leclerc bleef in zijn Ferrari nu binnen de seconde van Verstappen, wiens teamgenoot Alexander Albon anderhalve seconde toegaf. De Fin Valtteri Bottas, die in zijn Mercedes wel een rondetijd liet noteren, was 7 seconden langzamer dan Verstappen.

Kritiek

Vrijdag was de Nederlander van Red Bull goed voor de snelste tijden in de eerste twee trainingen: 1.35,077 en 1.28,330. Toen was er al kritiek op het gerenoveerde circuit. Hamilton vergeleek de nieuwe asfaltlaag met een ijsbaan.

Bekijk ook de vorige uitslagen, het programma en de stand in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 .

Lees het hele artikel op de volgende pagina Live: Vier op een rij voor Max Verstappen in kwalificatie?