Het laatste formule 1 nieuws

LIVE: Vliegverbod weer verlengd

LIVE: Vliegverbod weer verlengd

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: iStock In dit liveblog lees je dagelijks het belangrijkste nieuws over het coronavirus en de gevolgen van de coronacrisis.

Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag 14 mei:

17:03 uur – Vliegverbod weer verlengd, uitzondering voor schrijnende gevallen
Het verbod op vluchten uit Zuid-Afrika, India en landen in Midden- en Zuid-Amerika wordt verlengd tot 1 juni. Het zou op 15 mei aflopen, maar het RIVM adviseert het verbod toch in stand te houden zolang er nog geen quarantaineplicht wordt gehandhaafd. Nu leeft men de quarantaineregels nog te slecht na om het vliegverbod op te heffen.

Wel komt er een uitzondering voor schrijnende gevallen, mensen die vanwege “zwaarwegende familieredenen” naar Nederland willen.

16:43 uur – Ministerie komt vrijdagnacht met versoepelde reisadviezen
Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur bekend welke landen een versoepeld reisadvies krijgen. Tot 15 mei geldt het algemene reisadvies om niet naar het buitenland te reizen, maar vanaf zaterdag komt er weer een reisadvies per land. De reisadviezen zijn te zien op de website wijsopreis.nl.

15:35 uur – 5608 nieuwe coronagevallen, weer lager dan weekgemiddelde
Het RIVM meldt dat tussen donderdag- en vrijdagochtend 5608 nieuwe coronagevallen aan het licht zijn gekomen. Dat zijn er voor de zesde dag op rij minder dan het weekgemiddelde. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 6220 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

Donderdag deed het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu melding van 6062 nieuwe gevallen. Dat aantal heeft het RIVM vrijdag iets naar beneden toe bijgesteld. Aanvankelijk sprak het instituut van 6088 positieve tests tussen woensdag- en donderdagochtend.
15:30 uur – WHO: Geen kinderen inenten, maar vaccins naar arme landen Om de coronapandemie onder de duim te krijgen zouden rijke landen armere landen van vaccins moeten voorzien voordat ze overgaan tot het inenten van kinderen. De chef van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, heeft dat gezegd.Tedros wil dat de landen die al ver zijn met het inenten van hun bevolking vaccins geven aan Covax, een internationaal programma dat vaccins beschikbaar stelt aan armere landen. De WHO-baas begrijpt wel waarom sommige landen kinderen en adolescenten willen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina LIVE: Vliegverbod weer verlengd