Het laatste formule 1 nieuws

LIVE VT1 GP Rusland: Hamilton versus Verstappen hoofdstuk vijftien: Wie geeft het meeste gas in Rusland?

LIVE VT1 GP Rusland: Hamilton versus Verstappen hoofdstuk vijftien: Wie geeft het meeste gas in Rusland?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

LIVE VT1 GP Rusland: Hamilton versus Verstappen hoofdstuk vijftien: Wie geeft het meeste gas in Rusland? Deel vijftien van het zinderende F1 seizoen 2021 gaat van start in de straten van Sotsji, Rusland. De F1-teams streken neer in het tot nu toe vooral natte deel van het land van Poetin en Nikita Mazepin . Max Verstappen en Lewis Hamilton wisten slechts vijf punten verschil op te bouwen gedurende de afgelopen veertien race-weekenden. Het gaat dus van belang zijn dat de twee rivalen voor de wereldbeker Formule 1 beiden hun auto op stoom weten te krijgen op het Russische semi-stratencircuit.

Hoewel meteorologen voorspelden dat het vooral een nat weekend zou zijn, schijnt de zon in Sotsji. De buitentemperatuur is 18 graden Celsius, terwijl de warmte van het asfalt al oploopt naar 27 graden Celsius.

Lokale held Nikita Mazepin lukt het niet om als eerste de baan op te draaien: hij wordt vooraf gegaan door de beide Ferrari ‘s. De Haas-coureur beleeft zijn thuisrace en speciaal daarom had hij journalisten in de watten gelegd, blijkt uit deze tweet van Andre Venema van Formule1.nl. Voor alle journalisten in Sotsji een presentje van @nikita_mazepin #RussianGP #thee pic.twitter.com/CELrWyEIko — Venema, André (@AndreF1nl) September 23, 2021 Kimi Raikkonen zal wellicht dolenthousiast achter het stuurtje zitten dit weekend. Vanwege positieve coronatests moest de legendarische Fin verstek laten gaan tijdens de Nederlandse en de Italiaanse Grand Prix. De Fin heeft inmiddels voldoende negatieve tests afgeleverd om weer achter het stuur te mogen plaatsnemen van de Alfa Romeo .

Terwijl in de eerste negen minuten alle coureurs zich al op het asfalt hebben begeven, lijkt Max Verstappen geen haast te hebben. De Nederlander is de laatste die zich op de baan begeeft om een geklokte tijd te noteren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina LIVE VT1 GP Rusland: Hamilton versus Verstappen hoofdstuk vijftien: Wie geeft het meeste gas in Rusland?