Het laatste formule 1 nieuws

Lof voor Norris na 'sensationele prestatie': "Lando heeft de volgende stap gemaakt"

Lof voor Norris na ‘sensationele prestatie’: “Lando heeft de volgende stap gemaakt”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Grand Prix Bahrein McLaren -teambaas Andreas Seidl is diep onder de indruk van de openingsrace van Lando Norris . De Brits-Belgische coureur begon het seizoen met een vierde plaats in Bahrein en volgens Seidl toont Norris daarmee aan dat hij een nieuwe stap heeft gezet in zijn prille carrière.

De 21-jarige Norris rijdt dit seizoen voor het derde jaar in de Formule 1 en is dus eigenlijk nog steeds een groentje in de koningsklasse van de autosport. Toch heeft hij al de nodige mooie resultaten achter zijn naam staan, zelfs al een podium. Ook in de eerste race van 2021 gooide hij hoge ogen met zijn vierde plaats. Teambaas Seidl steekt zijn bewondering voor Norris niet onder stoelen of banken.

Artikel gaat verder onder video Volgende stap in ontwikkeling

“Ik denk dat we het hele weekend, vooral in de kwalificatie en de race, hebben kunnen zien dat Lando de volgende stap heeft gezet”, vertelt Seidl in gesprek met Motorsport.com . De teambaas looft Norris, maar weet ook dat het niet meer dan normaal is dat de coureur steeds beter wordt. “We ook moeten verwachten van een jonge coureur, zeker in zijn eerste jaren, dat hij deze stappen maakt. Zo word je een grote man in deze sport.” Totale controle

Norris maakte tijdens de openingsrace duidelijk dat hij in staat is om een wedstrijd te rijden als een volwassen man, ondanks zijn jonge leeftijd van 21 jaar. “Het was geweldig om te zien hoe het hem lukte, want het was een erg gecontroleerde race van zijn kant. Hij ging tot het uiterste toen het moest en hij controleerde de race als hij in de positie was om dat te doen”, aldus Seidl, die Norris ook zijn banden perfect zag managen. “Hij leverde een sensationele prestatie. Hij was volledig in controle en dat was natuurlijk geweldig om te zien.” Denk jij dat Norris een toekomstig wereldkampioen is?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lof voor Norris na ‘sensationele prestatie’: “Lando heeft de volgende stap gemaakt”