Het laatste formule 1 nieuws

"Louis van Gaal mag tot in de eeuwigheid bondscoach blijven"

“Louis van Gaal mag tot in de eeuwigheid bondscoach blijven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken spraken de gasten over de voorbije sportweek. Een week vol hoogtepunten. Het Nederlands voetbalelftal verpulverde Turkije, twee tennistieners zagen een droom uitkomen bij de droomfinale van de US Open en bij de Grote Prijs van Italië kwam de rivaliteit tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tot een nieuw hoogtepunt. Een omstreden botsing zorgde ervoor dat beide Formule 1-coureurs de strijd voortijdig moesten staken.

Bij de US Open was de sensatie van de ene tennisfinale nog niet bezonken of het volgende hoogtepunt deed zich alweer voor. De vrouwenfinale was met de 18-jarige Emma Raducanu als winnares een sensatie. Ze had via het kwalificatietoernooi het hoofdschema bereikt en verraste daarin vriend en vijand.

Bij de mannen moest Novak Djokovic de derde man ooit worden die een grand slam veroverde. Dat betekent alle vier grandslams (Australië, Roland Garros, Wimbledon en US Open) winnen in een kalenderjaar. Maar de Rus Daniil Medvedev stak er een stokje voor ondanks dat het rumoerige publiek partij koos voor Djokovic. Het ging zelfs zo ver dat Medvedev werd uitgejouwd, tot ergernis van NOS-commentator Gio Lippens. “Ik vond dat Medvedev daar heel goed mee omging, dat hij na afloop zelfs ook nog een paar aardige woorden voor dat publiek overhad.”

De US Open werd ook het toernooi van Botic van de Zandschulp, de Nederlander die tot de kwartfinale reikte. Tenniscoach Tjerk Bogtstra heeft met hem gewerkt en kan verklaren dat de Nederlander pas op zijn 25e doorbreekt. “Dat is een lange weg, dus als je die weg gelijkmatig omhoog gaat duurt dat vijf jaar voordat je überhaupt bij die eerste honderd zou kunnen komen.” aldus Bogtstra die ervan overtuigd is dat Van de Zandschulp voorlopig een stevige plek krijgt in die top 100. Het Nederlands Elftal ligt weer volledig op koers voor het WK voetbal van 2022. Oranje dankt dat aan de spectaculaire 6-1 zege op Turkije. Nederland houdt weer van Oranje en Louis van Gaal lijkt de grote verlosser te zijn. Sjoerd Mossou is ook enthousiast maar was dat eigenlijk al vanaf het moment dat Van Gaal als coach werd aangesteld. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Louis van Gaal mag tot in de eeuwigheid bondscoach blijven”